Vijesti Politika “Sinonim za grad sa odličnim privrednim ambijentom”: Cvijanovićeva i Višković posjetili Derventu...

“Sinonim za grad sa odličnim privrednim ambijentom”: Cvijanovićeva i Višković posjetili Derventu – FOTO/VIDEO

1

Derventa je sinonim za grad sa odličnim privrednim ambijentom i velikim brojem domaćih, ali i stranih investitora, istakla je predsjednica Srpske Željka Cvijanović nakon što je sa premijerom Radovanom Viškovićem boravila u Derventi.

Posjetili smo danas dva uspješna privredna subjekta koja zajedno zapošljavaju 850 radnika. Iz pogona derventske firme “Amika” izlazi kožna i pvc obuća vrhunskog kvaliteta, dok se preduzeće “Digital elektronik” bavi proizvodnjom elektronskih komponenti, kao i razvojem softvera i obradom metala. Obje firme su izvozno orijentisane, a proizvodi vrijednih Dervenćana mogu se naći širom svijeta, objavljeno je na Instagram profilu predsjednice Srpske.

Navela je da podrška privrednicima i stvaranje što boljeg ambijenta za njihovo poslovanje ostaju trajni prioriteti institucija kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou.

Ona je poručila da će republičke vlasti zajedno sa rukovodstvom grada riješiti pitanje Osnovne škole “Nikola Tesla”, oštećene u zemljotresu 2020. godine, što će biti projekat od izuzetnog značaja za 850 đaka koji pohađaju školu, kao i da jedna od potreba ovog grada i proširenje kapaciteta vrtića, gdje će intervenisati Kabinet predsjednika Republike.

Zadovoljstvo mi je što smo imali priliku da se upoznamo sa nekim razvojnim planovima Dervente, ali i potrebama ovog grada, na koje ćemo reagovati kao republičke institucije, izjavila je Cvijanović novinarima u Derventi.

Cvijanović je zahvalila rukovodstvu grada, koje je, kako je navela, prebrodilo godinu dana političke krize i nestabilnosti, te sa vrlo ambicioznim planovima ušlo u fazu nove političke stabilnosti u Derventi.

Ona je dodala da republička vlast nastoji da interveniše prema svim lokalnim zajednicama putem brojnih projekata, posebno onih koji se odnose na poboljšanje uslova u školama i vrtićima, za omladinu i sportska udruženja.

– To su naši prioriteti, ali i svaki drugi dobar projekat, koji je u funkciji lokalnog razvoja, je nešto što podržavaju institucije Republike Srpske. Zadovoljna sam što Vlada i Kabinet predsjednika Republike često mogu da udruže snage i podrže projekte za dobrobit građana, istakla je Cvijanović.

Cvijanović je navela da je jednako značajno i da se obnavlja putna infrastruktura, grade auto-putevi, rekonstruiše putna mreža koja povezuje lokalne zajednice.

Prema njenim riječima, Vlada i “Putevi Srpske” su angažovani na zajedničkom cilju da Srpska ima moderne komunikacije, što kvalitetniju putnu infrastrukturu, koja je neophodna za građane, turiste i privredu.

Danas smo razgovarali i na koji način Derventu učiniti otvorenijom i pristupačnijom kad je u pitanju auto-put, što će mnogo značiti privredi u ovom gradu, dodala je Cvijanović.

Osim predsjednice Republike i premijera, sastanku sa rukovodstvom opštine i obilasku preduzeća prisustvovao je i narodni poslanik Igor Žunić.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here