Vijesti Politika Druga sjednica SO: Usvojen Nacrt budžeta za 2017. godinu

Druga sjednica SO: Usvojen Nacrt budžeta za 2017. godinu

0

so

Na jučerašnjoj drugoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Derventa na dnevnom redu našlo se nekoliko dokumenata vezanih za budžet naše lokalne zajednice.

Odbornici su razmatrali i usvojili izvještaje o izvršenju budžeta za prvo polugodište i prvih devet mjeseci ove godine, kao i Nacrt budžeta za 2017. godinu u iznosu od 13.292.710,00 maraka, koji je dobio podršku 17 odbornika. Nacrt budžeta za narednu godinu veći je za 7,1% ili 808.384 marke od ovogodišnjeg.

– Budžet za 2017. godinu nastao je na osnovu analiza i pokazatelja iz prethodnog perioda, prvenstveno ostvarenja budžeta za period prvih devet mjeseci ove godine, uvažavajući sve zahtjeve budžetskih korisnika, kao i projekcije iz Dokumenta okvirnog budžeta Republike Srpske za period 2017-2019. godine, istakla je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije opštine Derventa Zdenka Čečavac.

Odbornici SO Derventa usvojili su i rebalans budžeta za ovu godinu.

– Cilj rebalansa budžeta za tekuću godinu bio je uravnoteženje budžetskih prihoda i rashoda, radi realnijeg budžetskog okvira. Rebalansirani budžet iznosi 14.836.380 maraka i manji je za 4,9 odsto ili 582.000 maraka u odnosu na osnovni budžet, što je realno i možemo biti zadovoljni sa ostvarenim prihodima u ovoj godini, rekla je Čečavac.

Nakon održavanja sjednice SO, zasjedao je i Kolegijum koji je utvrdio da će naredno zasjedanje biti održano 14. decembra i da će se na njemu naći konačan izgled Budžeta za sljedeću godinu, te Prijedlog o izmjenama i dopunama plana kapitalnih investicija u 2016. godini.

[embeddoc url=”https://www.derventacafe.com/wp-content/uploads/2016/12/rebalans-2016_-bud_et-2017.nacrt_.xls” viewer=”microsoft”]

TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here