Vijesti Politika Žene za žene u izbornoj kampanji

Žene za žene u izbornoj kampanji

0

U organizaciji Udruženja žena„ Derventa“ iz Dervente u okviru projekta „ Povećanje motivacije i kapaciteta žena u politici i u vlasti u BiH „održano je predstavljanje 11 kandidatkinja s izbornih lista Izborne jedinice 2 i 3 za predstojeće izbore. Predstavljanje koje je održano u Centru za kulturu u Derventi podržao je OSCE.

Javnom predstavljanju odazvale su se kandidatkinje za Parlament BiH: Vesna Šain (SNSD), Maja Duronjić i Sandra Čančarević-Milašin (SP), kandidatkinje za poslanika u Narodnoj skupštini Nataša Okolić (SP i partija ujedinjenij penzionera), Stojaković Milena i Marković Vesna (Srpska napredna stranka), Mrđa Slobodanka (SDS), Bošković Žaneta (SDP BiH), Čerek Rada (PDP), Starović Boda Spomenka i Trakilović Radmila (Naša stranka–Nova socijalistička stranka Zdravko Krsmanović).

Koordinatorica projekta Nada Dodig izjavila je da s ove tribine koja je protekla u toleranciji i uvažavanju poslata poruka ženama da izađu na izbore i da svoj glas daju ženi, jer žene donose promene. Interesantan podatak je da na predstavljanju kandidatkinja, osim Fadila Pelesića, predsjednika SDP-a Bih u Derventi i predsjednika Savjeta za ravnopravnost polova SO-e Derventa , nije bilo ni jednog predsjednika drugih političkih partija.

N.S. – Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here