Vijesti Kultura i obrazovanje HKD “Napredak”: U subotu književna veče u čast Muhameda Kondžića

HKD “Napredak”: U subotu književna veče u čast Muhameda Kondžića

0

HKD „Napredak“ organizuje književnu veče posvećenu Muhamedu Kondžiću Hakiji povodom 90 godina od rođenja derventskog književnika.

Književno veče održaće se u subotu, 19. novembra, sa početkom u 17 časova.

Ovaj veliki književnik rođen je preko puta Napretkova doma u Derventi. Bio je nastavnik u derventskim školama, novinar „Derventskog lista“, sarajevskog „Oslobođenja“ i drugih regionalnih novina, profesor književnosti i jezika. Doživio je izuzetno tragičnu životnu sudbinu i u svoj toj svojoj muci napisao izvrsna djela. Bio je član HKD Napredak u Zenici i sudionik obnoviteljske skupštine Napretka 1990. u Sarajevu. Zavrijedio je da mu se u Derventi oda poštovanje u povodu 90. obljetnice rođenja, saopštili su iz HKD „Napredak“.

O značaju Kondžića i njegovog djela govoriće književnici Željko Ivanković iz Sarajeva i Željko Grahovac iz Zenice.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here