Politika Izbori 2016 Izborni inženjering u Derventi: Hapšenja zbog falsifikovanja isprave i zloupotrebe biračkog prava

Izborni inženjering u Derventi: Hapšenja zbog falsifikovanja isprave i zloupotrebe biračkog prava

4

izbori

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su slobode lišili šest lica na području opštine Derventa zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela falsifikovanje isprave i zloupotreba biračkog prava.

Oni sumnjiče da su falsifikovali dokumentaciju na osnovu koje su registrovali najmanje 1.471 birača koji glasaju putem pošte iz inostranstva i takvu dokumentaciju dostavili Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

“Osnovni sud u Derventi izdao je Naredbu o oduzimanju spornih prijava glasača iz CIK-a, ali je 14. septembra Komisija odbila da postupi po naredbi Suda i policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske odbila da preda traženu dokumentaciju”, istakla je Miljanovićeva, načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske. Ona je dodala da je o postupanju CIK-a BiH obaviješten glavni okružni tužilac u Doboju pod čijim se nadzorom radi.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić pozdravio je hapšenja osumnjičenih, što je, po njemu, dokaz da država radi svoj posao, dok je načelnik Odjeljenja za opštu upravu Novak Nović rekao da se radi o jednoj advokatskoj kancelariji i četiri matičara.

Nezavisne/Derventa Cafe

PODIJELI

4 KOMENTARI

  1. Ovo hapšenje je prava stvar jer se radi o nezakonitim radnjama a drugo je pitanje kome ovo odgovara odnosno ko je time pokušao obezbediti za sebe glasove iz inostranstva. Znači u istrazi treba ići dalje i utvrditi za čije potrebe i po čijem nalogu je ovo odrađeno. A CIK je posebna priča jer i oni rade po poitičkim instrukcijama.

  2. Иако је господин Жунић запријетио уништењем породице матичару из Агића, питамо се: ко је, на крају крив? Ако није матичар, онда треба процесуирати насилника Жунића.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here