Vijesti Politika Konstitutivna sjednica Skupštine opštine u četvrtak

Konstitutivna sjednica Skupštine opštine u četvrtak

7

img_4572

U cilju pripreme Konstitutivne sjednice novog saziva Skupštine opštine, 23. novembra je održan sastanak predstavnika parlamentarnih političkih stranka koje su osvojile mandate u Skupštini opštine Derventa.

Dosadašnji predsjednik Skupštine opštine Jozo Barišić je predložio dnevni red sastanka na kome je usaglašen datum održavanja sjednice – 1. decembar, a odmah nakon konstituisanja pred odbornicima će se, na dvije naredne radne sjednice, naći prijedlog nacrta rebalansa ovogodišnjeg budžeta i prijedlog nacrta budžeta za 2017. godinu. Odlučeno je da se radne sjednice održe 6. i najvjerovatnije 15. decembra, do kada treba da bude i usvojen budžet za narednu godinu. Sekretar Skupštine opštine Sanja Malešević je upoznala predstavnike stranaka sa procedurom konstituisanja.

Dogovoreno je da komisiju za verifikaciju mandata čine po jedan odbornik SNSD, SDS i SP, a Komisiju za izbor i imenovanja dva predstavnika SNSD, od koji je jedan predsjednik, te predstavnici SDS, PDP i Ujedinjene Srpske. Prvom sjednicom će predsjedavati najstariji odbornik Radovan Pazurević (SNSD), a u radu ćemo mu, po Poslovniku Skupštine opštine, pomoći dvoje najmlađih odbornika iz stranaka sa najviše mandata Irena Evđenić (SNSD) i Milorad Novaković (SDS).

Nakon verifikacije mandata, načelnik opštine i odbornici će položiti svečanu zakletvu, a potom slijedi izbor Komisije za izbor i imenovanje, pa razrešenje starog i izbor novog predsjednika i potpredsjednika Skupštine opštine kao i zamjenika načelnika. Na sjednici bi trebalo da budu izabrani članovi trinaest stalnih radnih tijela Skupštine opštine odnosno komisija, odbora i savjeta te imenovan vršilac dužnosti sekretara Skupštine opštine. Biće razriješeni dosadašnji i imenovani vršioci dužnosti načelnika odjeljenja u opštinskoj upravi. Odbornici bi trebalo da imenuju i komisiju za provođenje postupka za izbor sekretara Skupštine opštine, donesu odluku o primopredaji dužnosti i imenuju komisiju za primopredaju dužnosti predsjednika Skupštine opštine i rukovodećih službenika nakon prestanka mandata.

Tokom rasprave o sastavu stalnih radnih tijela, Siniša Jeftić je iznio usaglašene prijedloge SNSD, SP, DNS, US, NDP i HDZ, dok su SDS, PDP i HNS na licu mjesta predlagali članove komisija, odbora i savjeta. Odluka o rasporedu sjedenja odbornika u sali biće donešena naknadno.

Osim dosadašnjeg predsjednika SO Joze Barišića i načelnika opštine Milorada Simića, prvom sastanku su prisustvovali Siniša Jeftić (SNSD), Branko Katanić (SDS), Damir Kljajić (PDP), Dragan Vukadinović (US), Zoran Milojević (NDP), Miro Simić (DNS), Marinko Nikolaš (HNS), Dušan Rašić (SP), dok je HDZ predstavljao deklarisani ustaša Ivan Ćorluka.

page
Ivan Ćorluka, deklarisani ustaša

Boris Nikolić

7 KOMENTARI

 1. Zasto ne pisete o derventskom odborniku koji je uhapsen zbog prostitucije?
  Vratite taj clanak neka Dervencani vide koga imaju u SO

 2. Svaki komentar, iako je on pun cinjenica, i koji neodgovara aktuelnoj vlasti, urednik ovog portala (inace i član SNSD-a, mozda i odbornik) to po “tatinom” nalogu obicno brise. Zastarjelo je, ako im se ne svidja, iako je nastalo prethodnog dana.
  Zivimo u nadi: “nicija do zore nije sijala”. Valjda ce jednom ovladati normalni ljudi, koji ce ovu Derventu graditi iskljucivo zbog interesa naroda, a ne prije svega zbog procenta za svaki izveden posao…

 3. Odlicno. Sve polako dolazi na svoje.
  U skupstinskim klupama ce sjediti ustase i cetnici zajedno. Corluka koji je u svom “uredu” 1992 u Derventi
  imao sliku Ante Pavelica veliucine 2×2 m. sad ce u Skupstini opstine u Derventi sjediti sa punim pravom.
  Iz tog ureda su isle zapovjedi za sve ono sto se u Derventi desavalo tih dana- da ne nabrajam od Rabica do Cardaka.
  I sada ce porezni obveznici iz Derventa bogato placati “zastupnike” tipa Corluke za njihove “zasluge”.
  Eto vam rezultat koalicije na vladajucem nivou.
  Oni koji su sve izgubili u ratu, sada ce da placaju i “placu” i dnevnice Corluki i slicnim koji sjede ne samo u Skupstini u Derventi, nrgo i u Skupstini RS u Banja Luci.

 4. Nacelnik opstine je nacelnici Odjeljenja za prostorno uredjenje postavio dodatni uslov da bi se ponovo kandidovala na ovu funkciju:
  -kandidat mora biti slobodan, vjerovatno zbog povecanog obima posla i potrebe za produzenim radom.
  Nacelnica se odmah razvela.
  Uslov je ispunjen.
  Jos ostaje da se postavi i da se zalije…

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here