Politika Lokalni izbori 2020 Lokalni izbori 2020: Sud poništio odluku CIK-a, Ujedinjena Srpska na izborima

Lokalni izbori 2020: Sud poništio odluku CIK-a, Ujedinjena Srpska na izborima

0

Apelaciono odjeljenje Suda BiH uvažilo je žalbu Ujedinjene Srpske i poništilo odluku Centralne izborne komisije BiH o poništenju prijave ove stranke za učešće na lokalnim izborima.

To znači da će Ujedinjena Srpska sa svojim kandidatima moći izaći na izbore koji se održavaju 15. novembra, nezvanično saznaju “Nezavisne”.

Podsjetimo, CIK BiH je 7. oktobra poništio ovjeru za učešće na izborima stranke Ujedinjena Srpska i njenog lidera Nenada Stevandića kaznila sa 10.000 KM.

Ova odluka CIK-a, uslijedila je zbog objave spota ove političke partije, a što je prema tumačenju CIK-a, kršenje Izbornog zakona BiH, a s obzirom da je ova stranka i ranije kažnjavana, izrečena im je najdrastičnija kazna.

Nenad Stevandić rekao je tada da je odluka neprihvatljiva i neodrživa, te da će uslijediti žalba Sudu BiH.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here