Vijesti Društvo Mladi obilježili dan Evrope

Mladi obilježili dan Evrope

0

Šezdeseta godišnjica od predstavljanja Deklaracije za ugalj i čelik francuskog ministra Roberta Šumana, koja se smatra začetkom formiranja Evropske unije, obilježena je i u Brodu, Derventi, Tesliću, Maglaju i Doboju.

Osim podjele promotivnog materijala o Evropi i Evropskoj uniji, sastavni dio programa bio je i performans članova dramske sekcije učenika Ekonomske škole iz Doboja.

– Želimo da pokažemo da, iako se razlikujemo, svi imamo zajednički cilj, a to je Evropska unija, odnosno standardi i kvalitet života koji vrijede u zemljama članicama. Drago nam je što je ideju prepoznao veliki broj mladih koji, uz očuvanje identiteta i tradicionalnih vrijednosti svake zajednice, žele i mjesto u evropskoj porodici naroda – rekao je jedan od organizatora obilježavanja Dragan Markelić.

Č. V. – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here