Vijesti Politika Načelnik opštine i odbornici položili i vjersku zakletvu

Načelnik opštine i odbornici položili i vjersku zakletvu

72

15253612_1397524060271271_8957926116883504450_n

Nakon prekjučerašnje Konstitutivne sjednice, na kojoj su svečane civilne zakletve položili načelnik opštine Milorad Simić i odbornici novog saziva Skupštine, te izabrano skupštinsko rukovodstvo i radna tijela, u hramu Uspenja Presvete Bogorodice upriličeno je i dobrovoljno polaganje vjerskе zakletve.

Zakletvu je prvi položio novi-stari načelnik opštine Milorad Simić, a potom i odbornici novog saziva.

Kako je protekla Konstitutivna sjednica, ko je novi zamjenik načelnika i ko čini skupštinsko rukovodstvo, pročitajte OVDJE.

Derventa Cafe

PODIJELI

72 KOMENTARI

 1. У цркву се иде због себе, не због других. Како Христос рече:„Ко је од вас без гријеха, нека први узме камен и баци…”8

  • Нинџа,
   свештеници су изасланици Божији и они су огледало вјере. Они су узор вјерницима и они су, или би требеали бити, тумачи вјере (месије-изасланици Божији). Тако да се ваш навод: “У цркву се иде због себе, не због других.” не може прихватити, јер, бојим се да сте узели КРИВИ НАВОД. Ти други су СВЕШТЕНИЦИ и они су једини и најближи Богу, тј. Божији изасланици које је Бог намјестио (као месије) да шире вјеру у Бога и они су (бар мислим да би требали бити) УЗОР на Божијем путу до Бога ,сваком вјернику.
   Док су се ученици, некада давно, угледали на учитеље тада је вриједилоо бити и УЧЕНИК и УЧИТЕЉ. И надаље, треба се угледати на учитеља, па… ако нас он у пропаст води, својим учењем (и понашање), пропашћемо вољом учитеља, јер је он у овој причи слуга Божији који, праведним (Божијим) путем треба да води стадо своје…

   • Наравно да свештеници требају бити примјер, и треба им помоћи на том путу…ја сам овдје реаговао на први коментар из кога је видљиво да господин Сатирикон због свих људи са слике не жели ићи у цркву….због свих њих он каже „бљак” …. и ОК, има право да не иде, нико га не гони тамо… и даље тврдим да се не иде у цркву ради других, па ни због свештеника

    • I onda neki svestenik dobije plac u centru Dervente za par hiljada KM, napravi kucu od milion KM, a porodice poginulih boraca dvadeset godina cekaju par kvadrata, samo da ne budu na ulici.
     Nema sta, patriotski.
     Primjer buducim generacijama kako se zrtvuje za otadzbinu.
     Sta je tebi vaznije, svestenik ili djeca heroja koji je dao zivot za Republiku Srpsku ?

     • Пријатељу, рањен сам у рату као војник ВРС, отац ми је такође рањен, изгубио сам јединог брата у истом рату, изгубио сву имовину и не мислим губити вјеру и пљувати по својој вјери па ни због куће једног свештеника. Колико кошта та кућа не улазим у то, али мислим да и свештеник мора имати кров над главом.

     • Господине, да би сте били потпуно реални, питам вас: а зашто никада нисте коментарисали како је могуће да 4-ворица младих СНСД-оваца- који тада не имаше ни по 5 година радног стажа- направише стамбену зграду са по једним раскошним станом за себе и исто толико за продају??? Што купише још један плац (видјели сте вјероватно на АТВ-у), па још један плац у Жељезничкој и незнам све гдје. Са чијим парама то све купише-те патриоте о којима ви намјерно не пишете.
      Ја сам за осуду свега што је неморално и увијек кажем: ко ради нека заради, али ко украде нека му Бог суди, а ми мали, чекајмо Божију одлуку, ако смо вјерници и узимајмо Божији посао у своје мале руке…
      А, коментаришете једног свјештеника који је саби направио кућу у центру града, а свешенујући ско 40 година

    • Nisi mi odgovorio na konkretno pitanje.

     “Sta je tebi vaznije, svestenik ili djeca heroja koji je dao zivot za Republiku Srpsku ?”

     • Србине…мој брат је дао живот за Републику Српску, отац мој је дао крв за Републику Српску, ја сам дао крв за Републику Српску и ти ме питаш шта ми је важније!!!??? Какве везе има кућа свештеника са дјецом браће бораца!!!??? Је ли мислиш да ће кућа једног свештеника ријешити питање дјеце бораца Српске војске???!!! Мијешаш жабе и бабе….Понављам, сахранио сам брата 1993. године, јесу ли ми криви попови???!!! Јесу ли ми криви Муслимани који су га убили???!!!! НИСУ!!!! Ни једни, ни други, нити неко трећи! Зашто мислиш да је бацање кривице на било кога рјешење питања дјеце палих бораца!? Зашто мислиш да прозивањем попа који ти је можда дјецу крстио, чиниш нешто добро?!

 2. Ех, кад би Христос могао видјети ко се све заклиње у његово име, тобоже у неку вјерност нечега. И кад би могао видјети још шта је све урађено у протеклих 1800 година (крсташки ратови, инквизиција, домороци у Америци, спаљивање на ломачи просперитетних људи), такође у његово име. Ајде добро, одем у цркву ради себе, и видим свештенике испред себе, бахатих у саобраћају, проклети пара, поједине ликове како се крсте сваких 90 секунди, и ако ти сматраш, Нинџа, да ја ту могу наћи душевни мир, ја ти скидам капу. Ти мора да си свештеник, или неко ко има користи преко цркве, или си истински вјерник што ти не замјерим.

 3. Вјерник јесам, то си погодио, што и није баш тешко било препознати. Све набројано нема везе са Православном црквом. Ко је покретао крижарске ратове? Ко је спаљивао на ломачи? Ко је вршио инквизицију? Ко је насилно крштавао домороце? Када је у питању понашање свештеника, какви су саобраћају или у неким другим приликама, то би морао видјети са њима, а да су „проклети пара” како си написао, не знам баш. Није лијепо писати о људима такве ствари под имено Икс Ипсилон, реци им то у лице. Мене никада ни један свештеник није уцјењивао за новац, а нисам ни чуо ни од других да имају такво искуство. Ако ти имаш, било би лијепо навести име и презиме тог свештеника и конкретан случај. Колико ја знам све нам је у цркви добровољно, а у цркви сам активан преко 30 година, ако није, просвети ме.

  • Верник!? Шта је то верник? Ја верујем у идеју комунизма, која је у основи хуманост као што је веровање у Исусове принципе Исуса су убили верници. И коминизам су убили. Дошли су неки нови верници, који верују у новац. Ето, данас чујем да је неки банкарски службеник за само месец дана зарадио око сто просечних плата или 220 просечних пензија. Па, да Исус сиђе поново на земљу, не би тражио толико. Не би оставио толико гладних уста да би развалио своје .упе. Не знам шта ради тај Робин Худ и видили то Исус.

 4. Још само треба да кажеш да су ови твоји свештеници анђели, дај немој бити смијешан. Сам си признао, имаш користи преко цркве, добро сам погодио. А сигурно си и политички активан, тако да ти одговара ово ‘дивно’ стање код нас због чега масовно напуштају млади и просперитетни људи.

 5. Ако имам корист од Цркве што кроз њу искупљујем душу своју и молим се за ближње, онда си у праву, упецао си ме… А јесу ли свештеници анђели, не знам, ја то нисам рекао. Грешни су као и свако од нас. И како рекох, ако немаш гријеха, онда хватај се камена и удри по њима….само пази, каквим судом судиш, онако ће ти бити и суђено….. А да омладина одлази из Цркве, ниси у праву, не износи неистине….провири мало у овај наш храм, и сам ћеш се разувјерити…ајд сад уживај у нечему другом…пусти свештенике нека нас вјернике „обмањују” тебе ионако не могу…пусти нас, што ти сметамо? Не вјерујеш у ово- престани и полемисати о истом….вријеђаш људе беспотребно… свако добро ти желим

 6. Ima tu i onih koji su prijetili klanjem, a sada se zaklinju??? (Misle da je ZAKLINJANJE i isto što i KLANJE)!
  Huljenje na Boga, kaže Biblija. Vjerovatno je i većina ostalih (iz iste stranke) takva.
  To su predstavnici srpske zakonodavne vlasti-I, izvršne vlasti.
  Bogu se mole koji se Njemu nikada nisu molili.
  Čuli su: “Pokaj se i grijeh će ti biti oprošten”. Gospodo, grijehovi su VAM preveliki, ali neću ja-neka Vam Bog sudi. To je pravednije. Čekajte i dočekaćete, Vi ili Vaši nasljednici. Biblija kaže_do 11. koljena. Šta Vas je briga. Vi to nećete vidjeti!!!. Ali će Vam se kosti u grobu okretati, na zahtjev nasljednika koji Vaše grijehove budu ispaštali. Po Bogu Vam!!!
  Boga se bojim, a i Vi biste trebali-ako ste vjernici.

 7. Smjesno i prava lakrdija.
  Predstava za lakovjerni narod, kao uostalo i sve drugo sto se u zadnje vrijeme praktikuje.
  Bez ovog dugokosog popa se vise ni trafika nemoze otvoriti, hiljade krsnih slava i liturgija za sve i svasta.
  Pravi vjernici idu u crkvu da bi bili sami s Bogom!!!
  Jos jednom ponavljam: Pravi vjernici idu u crkvu da bi bili sami s Bogom!
  Da bi procistili dusu, da bi svoju vjeru pokazali Bogu, a ne ljudima.
  Oni koji se slikaju po crkvama, koji pozivaju novinare i javno slave nekakve krsne ili druge slave, ti to rade ne u slavu Boga, nego za svoju licnu promociju.
  Ovo vazi ne samo za ove odbornike i nacelnike nego i za popove.
  Pa ti isti popovi bi ova nacela trebali da objasne ovim ljudima, ali ne- i njima je stalo da stovise budu u medijima , da im se objavljuju slike i da budu vazan faktor u politici.
  Sramota i za politiku i za crkvu.

 8. Оооооооо,eo druga cMarka, licemjera, ahhahahah, dje si legendo , nije te bilo ovdje dugo buvo kriticarska

 9. Ма не сметају Марку ни попови ни вјерници, него му смета Бог који у сваком човјеку види неко добро

  • Nindža,a šta Bog vidi dobro u ovim ljudima?Slikaju se u crkvi,svi se kao zakleli da neće krasti više,a pokrali sve što se može pokrasti u gradu.

 10. Не знам шта види у њима, знам само да је и са крста видио неко добро у онима који га муче и убијају и молио се за њих…мени као човјеку који вјерује Богу, сасвим је довољна та чињеница…чак и не знам многе са слике, самим тим не знам ни јесу ли добри или лоши, али знам за изјаву покојног патријарха Павла када је постављен за владику на Косову „браћо бољи су отишли бољима, а ја сам допао вама”, он то по својој скромности, али у овој реченици је много истине, што значи какви смо ми- таква нам је и власт…ето Безимена то видим, зато сам и одлучио да реагујем на овакве коментаре…пратим дешавања на Дервента кафеу и што год је везано за цркву видим пар ликова као што је „Марко” како ружно коментаришу и исмијавају не само свештенике, него првенствено вјернике у смислу како смо глупи јер не контамо да нас попови лажу, па нам раде ово и оно…а прича о овим одборницима је само ускочила у све ово, не мислим да их браним, знају они то и сами, само вјерујем да им је Бог дао власт са разлогом, да нам буду или награда или казна, до нас је, како заслужимо… Срби су увијек добијали власт по својој мјери

 11. Neznam odakle ti ime Nindja i kako se stvarno zoves ali pretjeravas do krajnosti.
  Mozda si pop ili neko drugo crkveno bice pa ti je mnogo stalo da branis crkvu od onih koji sebi dozvoljavaju da postave i neko pitanje.
  1. Mislis li ti to stvarno da je Bog ovim odbornicima i nacelnicima dao vlast. Nisi valjda dotle dosao. Mislis li stvarno da Bog nema drugog posla nego da se bavi ovima sa slike.
  Ovim u koznim jaknama, sa plavim kosuljama i crnim kravatama. Mislis li ti to stvarno ozbiljno.
  2. A kada je o svetoj materi crkvi rijec, e njena svetost je samoizmisljena. Da je crkva sveta nebi u njoj mogao da sluzbuje i bude vladika Kacavenda, ili onaj backi vladika i slicni. Ili mislis da je i to iskusenje koje nam Bog salje. Nema Bog nikakve veze sa tom crkvom, jer da ima on bi je od takvih zastitio, velika je njegova moc.
  3. Svi ti koji sebi djele titule: vladika, patrijarh, svetost, preuzviseni itd. rade to iskljucivo u svoje ime i manipulisuci ljudima. Iza toga stoji hiljadugodisnje iskustvo koje je crkva gradila i skupljala, a da nijednog jedinog dokaza za svoje tvrdnje nikada nije pokazala. Svrha svega je samo vlast i novac. Vladike grade dvorce, popovi se voze u Audi 6 i hvale odricanje od materijalnih dobara. I interesantno ta demagogija prolazi.
  U strahu od kazne obicni ljudi placaju i organizuju za njih slave, hrane ih i poje, za njihov nerad.
  4. A sto se tice tvoje price o Hristu. E to je prica koju si cuo od crkve i popova. Postoji druga verzija price o zivotu Hrsta koju potvrdjuje nauka. Bilo bi dobro da pokusas naci djela naucnika i istoricara. Naprimjer Ernest Renan: “Zivot isusov”. 30 godina sakupljanja svih mogucih naucno verifikovanih dokumenata o zivotu covjeka koji se zvao JESUA HANOZRI. E taj Jesua je bio razapet na krstu i kasnije prozvan Hristom. A zasto i kako, potrudi se da saznas. Ne vjeruj sve popovima. Njihovo obrazovanje je crkveno a ne naucno.

  3.

  • Атеисто смараш!Нико те не тјера да будеш вјерник.Све остало је сувишно коментарисати а поготово религију стару 2000 година.Знам доста научника и учених високообразованих људи који су велики вјерници,твоја теза је потпуна бесмилица.Хришћанство је настало на мучеништву и страдању,сви велики Апостоли Хришћанства су изгубили главу зато што су вјеровали.
   Ислам је опет нешто друго,то је болест и рак рана човјечанства,интересантно је како никад не коментаришеш ту религију,јасно је да ниси Марко него Мухамед и да се лажно представљаш.

   • Eto vidis cemu te tvoja crkva naucila. Ta tvoja crkva nastala na mucenistvu i stradanju (neistomisljenika) naucila te da vrijedjas druge religije ali da o svojoj ne zelis da pricas.
    A sto se apostola tice, e to je prica za sebe.
    Bilo je tu i takvih koji su vlastitu zenu ubili bacajuci je u vrelu vodu (sveti car Konstantin) i onih koji su poklali svoju djecu itd. Ali su proglaseni svecima.
    Ali istorija je neumoljiva.
    Ostalo je i zauvjek ce biti zabiljezeno, da je crkva blagosiljala koljace, ubice, siledjije, da su vjernici prisiljeni da ljube ruku pedofilima i nastranim popovima.

 12. Pratimo naucnika Teslu, Pupina ili Milankovica…
  Sto si procitao 2 lektire i 3 stranice na Wiki mislis izmisljati toplu vodu.
  Kasno Marko na Kosovo stize.

 13. Дервентска општина има око 33000 становника,а ону номенклатуру усликаној на горе приложеној слици, изабрало је 7-8 хиљада гласача. Махом чланова њихових породица, комшија, које су успјели навући преко Фејсбука, увлакача и понеког класичног гласача. Али је проблем што та горе усликана номенклатура користи за своју личну корист, средства свих становника општине. Е ту се требамо сви запитати, докле више тако, има ли знака Стоп. Драги Никола, људски мозак је довољно усавршен да може пратити и научна достигнућа наших врсних научника, а кога занима, истовремено и о животу Христа, да ли је тај човјек уопште и постојао. Не вјерујем ја да је Марко Мухамед, а на крају крајева, зашто би Ислам овдје био тема.

 14. Уууу ево још попова, Урош и Никола! Тумачење по нашем Марко: ко год стане у одбрану цркве одмах је поп! Очигледно је Марко да си неки секташ. Уроше слажем се са тобом…на сваком суду данас су довољна два свједока да нешто буде верификовано као истина, а њих дванаест великих апостола и 70 малих, и читава војска мученика, понајвише у прва три вијека, нису довољно вјеродостојни свједоци, него неком попут нашег брата Марка пане на памет да измишља точак у 21. вијеку…. добро ти је рекао Никола „касно Марко на Косово дође”… Срби су постали дио европске и свјетске цивилизације када су примили Православље, хтио ти Марко признати или не, Србин ако није православни није аутентични Србин, с пуним правом је наш народ поставио то овако: Србин= Православац…не шиканирају нас због тога што смо важни по неком другом питању, него само зато што смо православни, а довољно смо мали да им се може….толико мученика је овај народ дао за протеклих 700 година да нам је и црквени календар тијесан, а ти Марко причаш о неком Христу кога овај народ не препознаје…ако ниси Србин, ја ти се извињавам, онда поштујем твоја увјерења, али ако си Србин јадан ли си….запитај се зашто страдаше 10.000 малих српчића у логуру Јастребарско у НДХ???!!! Зато што су вјеровали у неког новог Христа или зато што су потомци Срба православаца?! Да не помињем одрасле особе у Јасеновцу! И милиони других примјера из наше историје нам је пред очима, да када год је Србин окренуо леђа Цркви Христовој (Црква нису попови) пострадао би жестоко. И зато за нас Србе нема другог пута осим светосавског, а свештеници као свештеници, већ сам рекао негдје горе: какви смо ми, такви су и они, наша су крв…нису спали с Марса

  • Dakle Nindja moram jos jednom da posumnjam u tvoj laicizam. Ti stojis cvrsto na stanovistu crkve a ono se kosi sa svim laickim (drustvenim, drzavnim i naucnim) zakonima.
   Krajnje je neznanje i totalna vjerska zaslijepljenost ako tvrdis da Srbin mora biti pravoslavac.
   Srbin je nacionalnost a pravoslavac je vjerska pripadnost. Te dvije stvari su u modernom svijetu vec davno razdvojene.
   Pravo je svakog covjeka da promjeni religiju ili da se religije odrekne.
   Pravo je svakog Srbina da bude pravoslavac vjernik ili da bude Srbin ateista, ali i Srbin katolik, musliman, budist, hinduist …
   Ivo Andric se sam izjasnio da je Srbin i od Srba je rado prihvacen kao srpski knjizevnik, iako je sin katolickog popa i sam bio katolik.
   A sto se Jasenovca tice, tamo su klani i ubijani Srbi ali i drugi neistomisljenici jedne fasisticke ideologije koja je tada manipulirala istinom i imala podrsku katolicke crkve koja takodje tvrdi da je jedini tumac istine i takodje ne dozvoljava pitanja jer uvjek kao i SPC nudi samo gotove odgovore.

   • Марко, Марко…мислиш да си свезналица…. нисам ја рекао да је Србин и православац исто…рекао сам да је то српски народ изњедрио…знам ја добро шта је вјера а шта нација…могу бити Срби и исламске вјероисповијести, али историја нас научи да они више нису Срби. Аутентични Србин је онај који је православац, паметном не треба много да се у кратком року кроз историјске чињенице увјери у то, а оном другом….џаба му је, не вриједи му цртати… Не качај се Марко за историју и познавање српског бића са мном…немаш појма ко је са друге стране….

    • И успут…откуд то да је Иво дијете католичког свештеника? Зар се они жене….или ћеш можда рећи да је и Никола Тесла дијете католичког попа??? Еее послије овога умало не остадох жив хахахахахаааааа

 15. Ovaj cMarko je moja zivotna uzdanica, bravo legendoooo!
  Ahahahaha, buve jedne, kriticari sto bi rekao her Zika Pavlovic: Sve moj do mojega!
  Onaj u istom gradu od 7000 stanovnika doveo ljudska prava pedere, covjek napredan, proevropski orjentisan, zna znanje, prima, a mozda i daje, pa da nam time djecu truje, bagro jedna, svi sutite o tome kriticari veliki, cMarku to ne smeta, onaj Filip prevrto sve zivo i mrtvo tolike godine, svi sutite smradovi.
  A smetaju vam likovi koje ste sami birali i Hristos koga ocigledno i ne poznajete, a da je izmisljen lik, eto tacno je, ove lopine manipulisu sa istinom, pa sta.
  Uvati se svog dvorista, pardon rupe i cmooolji bagro!

 16. Извини, а ко је тај педер, нисам баш у току, иако стално живим овдје. А о Филипу, шта се ту има расправљати и трошити ријечи. Зна се шта он представља и ко стоји иза њега. И сваки Србин, био вјерник, атеиста или нешто треће, зна да то што стоји иза Филипа, представља увијек претњу. А попови су требали пред 1941. упозорити народ на ту претњу, и зашто је партизанским комесарима, да што више привуку младе Србе партизанима, била парола “Ако ми побиједимо, попови неће више владати”.

 17. Да требали су упозорити, али нажалост није их било на слободи…наш много поштовани покојни прото Ново и његов отац исто свештеник, прото Симо, били су одмах ухапшени и затворени у Штапару …а ми мало старији Дервенћани знамо добро шта је у усташком логору у Дервенти, звани Штапара, чињено Србима…и цркву су нам одузели и прогласили нас Хрватима православне вјероисповијести…у гробље наше у Српској Вароши дозвољавали нам сахрањивање наших покојника само ако смо прихватили нову кованицу да смо Хрвати православци, и да нам је поглавар „Узорити кардинал Алојзије Степинац”….

  • Nauci nesto:

   IZ BIOGRAFIJE IVE ANDRIĆA
   U Matici rođenih, katolicke crkve Svetog Ivana Krstitelja u Travniku, pod rednim brojem 70, stoji da je 9. oktobra 1892. godine rođen Ivan, sin Antuna Andrića, podvornika crkve i Katarine Andrić, rođene Pejić.
   OK otac mu nije bio pop nego podvornik u crkvi. Moja greska.

   Neznas ni ti ko je sa ove strane pa zato nemoj zuriti.
   ….
   A sto se ustasa i njihovih logora tice, te fasiste mozes uporedjivati jedino sa cetnicima i njhovim zlocincima i zlocinima.

   • Чини ми се да четници нису имали своју државу а ни логоре, можда ти Марко опет нешто знаш што нико други не зна… и не пада ми на памет да се расправљам и томе… очигледно је да ти смета све што је српско

    • A jeli. Ti bi o svemu samo ne o cetnicima.
     E pa onda je jasno na kojoj strani stojis. Kad nasi kolju i ubijaju neduzne, kao u Podrinju, Vukovaru, Srebrenici onda je to odbrana i o tome se ne raspravlja.
     Kad drugi kolju i ubijaju neduzne Srbe i ostale, kao u Jasenovcu, Jadovnom Staroj Gradisci ali i na Rabicu i drugim logorima, e onda moze diskusija.
     E to ce sve manje moci. Kao sto ti rekoh, ISTORIJA je neumoljiva.
     Katkad traje godinama dok ISTORIJA ne potvrdi istinu, ali zahvaljujuci novim metodima i objektivnim posmatrecima i naucnicima, ti periodi su sve kraci

     • Не плашим се ја разговарати и о недјелима која су учињена на штету других…имају и Срби чега да се стиде, али Срби које су васпитавали безбожници попут тебе Марко….

 18. Hehehehehehe, koji ste vi lavovi.
  Pazi ovaj ne zna ko odrzava predavanja o neljudskim pravima u Derventi, tj.cistom nametanju pederizma i ostalo, pa gdje zivis ti?
  Nisi propratio gadost u nasem gradu, cak ni upucen, ne mogu da vjerujem, a pred vratima se odigra, a sto bi mi to i znali kad imamo precih poslova. A kako rece za Filipa, divno, zna se sta je on, bravo legendo, ko je on, objasni mi, gdje si svoj glas pustio protiv njega, i ja i ti i Cmarko i ovaj ninja i SMGW, ma gdje su svi bili dok nam je proklinjao potomke i pretke, neeema, tajaaac, nulaaa, misija rupaaa, prknooo, gdje se cuo glas, NIGDJE!
  On ovdje i njemu slicni mesetare, provociraju i niko ih ne dira nizasta, jos se mi kao malo i bojimo, nije cMarko to komentarisao, a zna gdje nebo kukama pribijeno, a u Vukovaru pitajte nehrvate kako zive, gdje im je manjinsko pravo, tabla na institucijama, posao, egzistencija, vjera, ali ne, oni tamo nisu ateisti, oni tamo znaju ko su.
  Hej ,cMarko izvini sto ti ne posvetih paznje dovoljno, sta ima kod tebe danas, gotov radni dan, uh, nije jos,a?
  Kako je bilo?
  Ne komentarises sta ja pisem, nisam ti interesntan, legendo.
  Pusti svoj glas ljudno adekvatno, da se cujes, a ne u prkno!
  P.S.
  Buu, ne znate vi ko je s ove strane, ahahahahahaha

  • Kazes:
   “Ne komentarises sta ja pisem, nisam ti interesntan, legendo.”

   Ma bih ja rado, ali te ne razumijem. Ne razumijem tvoj jezik. Nemogu da nadjem smisao u tvom pokusaju da nesto napises.
   Zato ti iskreno preporucujem da potrazis pomoc od nekog stucnjaka.
   Neznam dali u Doboju imaju odgovarajucih specijalista.
   Mozda da trknes u Sarajevo.

 19. Овај горе наведени чланак са приложеном сликом и плус наши коментари, требало је бити унутарсрпска полемика. Као што сам спомињеш нека дворишта, Срби требају прво да среде своје двориште. Да наши представници власти као прво, не краду сопствени народ, да се српски послодавци не понашају као робовласници, да Србин гинеколог не тражи чашћавање кад порађа Српкињу итд. Мало ми је дјетињаста твоја реторика, Чмарко, не брани се свој народ тако да ја нападам друге народе или вјероисповести. Као да ја сад наведем да сам видио оног свештеника из горње приложене слике, да са цигаретом у устима припаљује ватру за Бадње вече, а ти мени одговараш зашто ја не нападам Филипа. А дај реци име тог педера, стварно сам неупућен.

  • Kako god da je dosao do Mercedesa E klase, on je nas, on daje i u crkvu i njemu ce biti grijesi oprosteni 😉
   To sto nas je varao, sto je otimao od sirotinje i sl, to sve nije nista prema tome da on pomaze crkvu i uvjek je tamo gdje su popovi i gdje se lomi slavski kolac.
   Crkva ce se pobrinuti da mu grijesi budu oprosteni.

   • Марко упоран си нема шта….откуд толика мржња према тим људима у теби? Колико сконтах из преписке, не идеш у цркву, не слушаш свештенике шта причају…чиме те увриједише ако немаш додира са њима?

    • Cime me uvrijedise:
     Lazima koje sire, dvolicnoscu, sebicnoscu.
     Prodajom magle sirotinji za skupe pare. Slikanjem sa ovim odbornicima.
     Vjerujem u Boga, ali ne i u crkvu. Jeli to grijeh? Oni ce reci da jeste i to veliki.
     Ja njih netrebam i uvjeren sam da je Bog toliko velik i sveoguc da mu nijedna crkva ni kao gradjevina ni kao institucija nije potrebna.

 20. Како год, вјероватно од мојих паре и сличних мени, не од твојих, јер видим да си ти просвећен лик

 21. Ahahahahahahaahahah, cMarkane, ispunjenje mojih snova, slazem se s tobom, neces vjerovati, hvala za brigu, srce si, vise vjerujem ovim u Banja Luci!
  Najbolje je da se ti ipak povuces u svoju rupu i cmolji ko i do sad i ostri se za sledeci clanak kad izadje, tako ces svima da nam pomognes!
  Satiricni liku, ja ne zelim da pominjem imena i prezimena ljudi koji su organizatori nemoralnih ideja, ali eto da znas da ima i to, a Filip je zasluzio da bude pomenut, jer se on nije libio da javno pravi provokacije, na koje mi braca malo glavu zakrenemo, pa u kafani posle dvije pive marke Jelen u prsa se busamo koje glavni mu*onja i veci Srbin!
  Problemi se rjesavaju kritikom i to je ok, ali kritikom na dostojanstven nacin, a ne kao ovaj sektas Cmarko zvani gnjida i buva, a i ti si druze na dobrom putu, pa mozete osnivati udruzenje sa adekvatnim imenom!
  I pogledaj komentar prvi, pa vidi sta smatras unutarsrpskom diskusijom, gospodine!
  Cmarkane druze, pozdravljam te, ceracu ja tebe jos, ne sikiraj se!
  Ali moras mi obecati da cemo se upoznati jednom, ovaj drugi sektas me nije ubijedio u idiotizam kao ti, ali napreduje mali 🙂
  Sreca je, pa je na vas dvojicu spalo da branite Srbe, hehehehehe.
  Cao drugari.

 22. E ovo bas bi zanimljivo pratiti, ovaj Marko ili kako neko rece Mustafa, kako god se zvao, uglavnom neki dooobro bolestan lik, zavro covjek protiv svega i svacega…. Marko/Mustafa da te pitam ima li nesto dobro u nasoj Derventi?

 23. Извини Чмарко, ја бих радо с тобом полемисао, али ја тебе ништа не разумијем. Уопште не видим поенту шта желиш да кажеш, да је овдје све супер, да толике паре народ дао за храм, да унутра зидови зјапе празни, да каблови вире из зидова, да је тамо импровизовани молитвеник. Да је то све у реду, то хоћеш да кажеш. Ја мислим да сам првим коментаром, тј једном реченицом све рекао шта мислим о повезаности политике и црквених вјеродостојника. Шта сам требао, да спомињем Филипа М. Спомињеш Вуковар, о угрожености српског народа у претходном коментару, био сам ја тамо, у том подручју, у јесен 91 као активни војник. Јесте то тад било за одбрану српског народа, а онда је Туђман добио то подручје без испаљеног метка. И сад ти мени објасни у чему је грешка. Нормално да не можеш, кад си још млад, и са онаквим размишљањем. Немам ја шта више овдје коментарисати, ја сам своје рекао, а видим да има још људи којима се не свиђа та повезаност из горе наведеног текста и слике. Ајде у здравље, желим свима!

  • Al si nam rekao i objasnio,cccc!
   E pa, jarane, onda se mi i znamo, jer sam i ja bio u VU 91, samo sto nam se izgleda tacke posmatranja razlikuju.
   Trebao bi covjek u covjeku dobro da vidi, mana mi svi imamo, samo sto ne zavirimo u svoje spajze.
   Ja od tebe ne trazim da me razumijes, mada kooontas ti mene dobro.
   Pravi Srbi, kad treba opljuvati svoje svi smo za to, nedo Bog prici i pomoci, a kladim se da se svima sa slike toplo smijes i klimuckas glavicom malenom kad ih sretnes,ti znas!
   Ti se nasao baviti “unutarsrpskim” stvarima u komentarima iza skrivenog imena, e sirototinjo!
   Ma, zelim ja tebi da budes zdrav, prije svega, a Bog ce tebe prosvijetliti, bio on Hristos, Krist, Muhamed, Buda ili sta vec, ne sikiraj se, kao i mene, al kad se ne budes nadao, sjeti se sta ti rekoh, ti jos malo i trzas za razliku od onog drugog sektasa.
   Ljudi, hvala za poprilicno popunjen dan, sile ste.
   Cujemo se, ako nista drugo sad oko Bozica kad bude popova na slici, do tada u zdravlje.
   Ja, ovo zaboravih, u cetvrtak je darivanje krvi u kasarni, pa ima vijest ovdje, pa pokazite se na djelu i pomozite nekome, cMarko, za tebe ovo ne vazi.
   A citam i da su ovi popovi stavili vijest da svi zajedno pomognemo onima koji ne mogu da priuste sebi, pa da im malo olaksamo za praznike, osim ako nece mozda sebi pokrasti ili ne znam ti ni ja sta sa tim, tu se braco pokazite.
   Imate vi i majku samohranu sa 5 djece pred ocima, kojoj treba pomoc, ali ne vide se vase dobronamjerne rucice nigdje, kad nema drva ili hrane djecu da prehrani.
   Slijepci…

 24. Ima nas jos kojima se ne svidja napad na crkvu…oladi ti malo…to sto si bio na Vukovaru ne daje ti pravo da pljujes po svetinji…ako ti se ne svidja poljubi pa ostavi…vjerovatno si ti jedan od onih Titovih imbecila koji su protiv svega sto nisu oni

 25. Немој мене трпати у комуњаре, Милутине , њих баш мрзим. Они су и довели ово стање у којем је српски народ тренутно, и испливали из каљуге такви као ти Милутине, Чмарко и слични који се представљају као неки борци за српски народ. И оно није пљување храма, оно је чињенично стање. Једино, свака част ко је плочице урадио.

 26. Hram nije zavrsen, i ne pricaj gluposti, kakva improvizacija? Sta lupetas! E jedino ti skidam kapu za pogodak, ko da znas ko sam. Hvala za kompliment, jedan sam od radnika koji je postavljao granit u nasoj crkvi i dobro znam sa koliko muke se izgradilo, a tvoje suplje price o basnoslovnim para za izgradnju hrama prodaji nekome drugom. Nemas ti veze ni sa crkvom, ni sa Srbima. Mozda sa Vukovarom, ali ko zna u kakvoj ulozi

 27. Поздрав за Милутина…ајд нека су бар некога похвалили за нешто што је везано за цркву…мислио сам да им смета и материјал од кога је грађена…мора да је и камен и бетон и каблови све лопов до лопова и политичко активан…а можда је неки од грађевинских материјала лично и персонално поп

 28. Čovjek, želeći da razumije temu o kojoj se ovdje govori, ipak se, i pored uloženog truda, u ovim i ovakvim komentarima (od samo 2-3 komentatora) jednostavno IZGUBI.
  Po meni, trebalo bi ograničiti komentare (jedna osoba: 1-2 komentara), mada znam da je to teško i ovo ne prigovaram uredniku već komentatorima teme.
  Komentar, po meni, treba da se, bar dijelom, usmjeri na rešavanje postojećeg problema- u korist SVIH, a ne nadmudrivanje po sistemu da “moja riječ bude poslednja”. To kao što su ženu pitali : “zašto uvijek želiš u svadji sa mužem da tvoja bude poslednja?”, a ona odgovara: “nisam znala kada će on govor završiti”.

 29. Kako ti nije jasno? Ja sam cijelo vrijeme pratio komentare (jeste da su neki predugi) i poenta cijele price je da su uglanom tri momka (Marko,Sfsn i Satyricon) na jednoj a dva na drugoj strani (Nindza i Cmarko) i to protiv crkve i za crkvu. Bila je tu i jedna anonimna, koja se nije izjasnjavala po tom pitanju, kao i Nikola i Uros kojima su dodijali komentari ovog Marka, Sfsn i Satyricona, kao sto su i meni dodijali. Ljudi stalno pisu negativno, ne samo na ovu temu, aman gdje god stignu. Nista im zivo ne valja, a sto je najzalosnije kriju se iza laznih imena i vrijedjaju i ljude i ono u sta ti ljudi vjeruju. Meni je najvise zasmetao napad na crkvu i svestenike. Sta ovoj dvojici smeta svestenik Radojica, koga Marko cak zove „dugokosi pop”?! Covjek je izgradio crkvu sa narodom koji je htio da gradi, ko nije, nije ni morao. Ja ga licno mnogo cijenim. Za samo ono malo vremena koliko sam proveo radeci na postavljanju granita u crkvi vidio sam kroz sta je sve taj covjek prolazio, i da sad neki anonimni Satyrikon ili Marko pljuju po njemu. Njima ocigledno smeta i sam objekat, koji je uljepsao nas grad jer je najljepse zdanje. Vjerovatno bi im odgovaralo da smo i dalje po nekim neuslovnim salama, ali zahvaljujuci Bogu i upravo tom „dugokosom popu” konacno smo dobili crkvu. I da naglasim, da ne bi bilo ja zaradio pare u crkvi pa branim, ja sam radio za firmu „Slavisa Tovak” i od iste primao platu, i svejedno mi je jesam li radio u hotelu Biser, u crkvi ili na nekom trecem mjestu, plata mi je bila uvijek ista. Zato Izgubljeni nemoj da si izgubljen, ovim barabama je trebalo dati do znanja poput Nindze, Nikole, Urosa i onog C Marka da ne mogu pljuvati po crkvi i nasim svestenicima tek tako. Ja svoju vjeru volim i sve sto je njeno, tudje ne diram, ne dirajte ni vi moje.

 30. Нажалост БИХ је зрела за распада и разлаза.Јасно је да смо два свијета различита(РС и Федерација).Све остало су глупости и навијање…

  • Ti cesto zastupas tezu o raspadu i razlazu.
   Neznam kakve to veze ima sa ovom temom, gdje se komentarise sve cesce mjesanje crkve u politicki zivot i kvazipoliticara u crkvu.
   Ali kad vec hoces, moram da ti kazem slijedece.
   Raspad i razlaz su dva razlicita pojma.
   Razlaz podrazumjeva dogovor i mirnu podjelu drzave BiH. To je toliko nerealno da o tome netreba nirazmisljati.
   Za tako neso nikada se nece postici dogovor. Objektivno ni za 1000 godina Bosnjaci nece pristeti na tako nesto.
   prema tome ostaje samo opcija “RASPAD”.
   I to je moguce-ali podrazumjeva RAT.
   Dakle rat za podjelu teritorija, jer entittetske granice vaze samo unutar drzave BiH.
   Nestankom drzave BiH, prestaje da vazi Daytonski sporazum, pa prema tome i Ustav BiH, a to znaci prestaju da
   vaze i odredbe ustava po kojima je definisano postojanje entiteta.
   Zakljuci sam sta to znaci.
   Oni koji su te ubjedili da je razlaz ili raspad moguc, lazu te vec godinama, a ti si izgleda prilicno naivan pa im vjerujes.
   Nazalost nisi ti nikakav izuzetak. Uz pomoc medija politicari a prije svega Dodik, drze ovaj narod u konstantnoj groznici, a vrijeme prolazi i cijela jedna generacija je vec izgubljena.
   Umjesto da gradimo bolju sadasnjost, mi se vec 25 godina uzdamo u neizvjesnu i riskantnu buducnost, a vrijeme prolazi i mladi odlaze.
   Nisam siguran da si razumio, ali potrudi se.

   • Заправо сам ја реалиста,а ти фантазираш.Показаће вријеме ко је у праву,само полако.Ја ти кажем два смо свијета различита и то је де факто једина истина која у ближој па и даљој будућности доноси разлаз.Какав црни рат,нико не говори о рату,говорим о де факто чињеницама,БИХ је дубоко подељењо друштво,небитно је који је разлог за то а има их доста.Ревизија историје,измишљање нације сваких 20 година,исламизација БИХ и мноштво других фактора.
    Довољно да уђеш у Бања Луку и Сарајево и све ће ти бити јасно.Већина људи у РС на Сарајево не гледа као на главни град нити их превише тангира шта долази из Сарајева.БИХ је вјештачка творевина настала у Дејтону,вјештачка застава,вјештачко све.Такви ликови као ти ме само насмијавају болан и ништа друго,смијешни сте попут цртаног филма са том причом о БИХ а не видите даље од свог носа.Арапи ће вама кројити судбину а не Срби,сретно С Богом.

    • E to je tragicna sudbina koju su tebi ali i mnogima drugima nametnuli oni koji vam pricaju te fantazije vec 20 godina.
     Mladim ljudima se cak i kroz skolovanje servira fantazija koja u stvarnosti ne postoji.
     Ti polako staris i zivis u iluziji da ce entitet RS biti drzava.
     Vrijeme prolazi i jednog dana ces ustanoviti da je zivot prosao a ti jos uvjk zivis u drzavi koja se zove Bosna i Hercegovina sa svim njenim razlicitostoima i svim njenim problemima.
     E tada ce ti biti tesko. Bit ces ljut na sve koji su te lagali.
     Jasno je da bi ti zelio razlaz, ali nema sugovornika za to.
     Jasno je i da ne zelis rat, ni ja, ali ima budala koji ce zbog glupih ideja, losih politicara zapoceti-a onda???
     Znas, najbolji su politicari koji svomnarodu kazu istinu i kad ona nije radosna, a losi politicari nude lazne nade i najcesce povedu narod u katastrofu.
     Pitaj istoriju.
     Tek tada ces biti realista.

     • Управо због доброг познавања историје и сматрам да је разлаз једини спас за овај напаћени народ.Нажалост генерације одрастају одвојено,нема поврата на старо.Треба да будемо комшије а не у истој кући а на ратној нози не иде брате *ебига.Муж и жена се растану када не иде схвати то је природа и друштво.Небитно је више ко је у праву ко није,сви су криви.Југе више нема а БИХ је њено дијете и ништа више.Све остало су те лагали,какви ба бошњаци,пирамиде БИХ,пусти та фантазирања…

 31. Уфф, јесу ми и дали и до знања, јој, не знам шта ћу од себе. Онај Нинџа пише неке цитате из Библије, а људи овдје гледају како да преживе. Знаш ти, Милутине, откад се гради храм, Кинези су за то вријеме изградили милионски град. У материјалу храма има и мојих пара,пара мојих родитеља, чланова породице, и зато ми нешто даје за право да могу реаговати. Нисам ја измислио, то су озбиљни људи причали о проневјери новца једног дервентског свештеника који је донирао Момчило Ђујић , такође и о Мерцедесу Е класе овог твог цјењеног попа, који не пушта људе да пређу преко пјешачког прелаза. Ја кад видим ону горњу слику, видим слику Дервенте за 50 година, гдје неће бити Срба, видим слику тебе Милутине како идеш у Аустрију, Њемачку, да гуљачиш тамо 12 сати дневно, видим Дервенту пуну паса луталица итд. Видим, Милутине, да си почео и вријеђати, могу и ја узвратити, али не видим потребу да се сад вријеђамо међусобно. А да узвраћам оном Чмарку, стварно не контам његову реторику. У Дервенти, гдје мање од 10 посто чине несрби, да се доказује српство нападајући друге народе и конфесије. Ајде још узвратите, па да више престанемо са овим.

 32. O maestro, pa ti si stvarno kompletan idiot.
  Ti majstore vrijedjas odkad si se rodio, ti si ovo i zapoceo, ti i onaj ti brat cMarko.
  Najsrecniji bi bio da ti pop dodje da prosi, nesretnice!
  Pop ti je kriv sto se u Derventi ucini 300 abortusa godisnje, pop tjera narod da ne zivi ovdje, pop pravi pse lutalice, proizvodi, pop , cccc, strasan si!
  Majstore, ne pozivam ja na linc manjina, nego ti govorim koliko smo svi pacovi, mi,mi, ovi mudraci, ko god ide zapisava, tebi smeta crkva ljepotica u Derventi, bruko jedna.
  Onaj ko je srcem davao u hram, taj nema ovakvo misljenje, onaj ko je davao da bi se po kafanama velicao, i uz kafu trijebio, poput tvojih srodnika i tebe , e takvima trebaju odgovori, i bratu ti cMarku.
  Pogledaj kako ti te druge konfesije posmatraju svoje popove.
  Pretpostavljam da popu ne treba ni kuca, treba pod mostom da zivi, kad naidje smrad kriticarski poput tebe da ga malo “zalije” odozgo, jer se tebi moze, ti si grom.
  E, znas ono za krv u cetvrtak, ne trebas dolaziti ni ti, da nebi to govedje ludilo prenio na nekog.
  Za onoga SFSNDKHF sam od prve znao ko je, on mi nije interesantan, ti ratovi me ne odusevljavaju…Cuj ne staje na pjesackom ahahahahahahahahaha, kakav kralj, sta si ti lezeci policajac, ahahaahaha.

  • Чмару, овај текст са нашим коментарима прочитало је скоро 6000 људи, махом са овог подручја. И они нека виде из мојих коментара моја размишљања, из твојих коментара (ако успију да разумију, поготово овај задњи одломак о пјешачком прелазу), твоја размишљања, и нормално и од ових осталих коментатора. Јеси ли ти ћорав, Чмару, па није на оној горњој слици само поп сам на слици. И боље си од мене навео стање у Дервенти, па неко мора бити крив за то. Такви као ти ће навести да су за то криви Америка, Њемачка, Ватикан, типична српска флоскула. И прочитај све моје коментаре, Чмару, нигдје нисам навео да вријеђам храм. Нека га горе, и треба да буде, а не у потоку. Знају људи у Дервенти гдје живе попови, да не живе у шупама, а и гдје живе поједини политичари, тј одборници. Сам је наш начелник на ТВ-у навео како су поједини страначки прваци долазили до плацева на најбољим локацијама. А по теби Чмару, о томе треба шутјети, него нападати неке педере, парохе, Хрвате у Вуковару…

   • Hhehehehe, Cmaru, to je pravi naziv izveden od Marko, kad se doda jedno malo č ispred, ubo si ga, svaka cast.
    E, al nema druga cMarka ne javlja se jesi i ti primjetio?
    Slusaj care,
    pokusavam da ti objasnim, al ne kontas ti nista, zavro pa zavro.
    Ne mozes na taj nacin nekoga da provlacis po svojim komentarima, bez da si o necemu 100% siguran, a ti nisi.
    Tebi je optuzba “nije stao na pjesacki prelaz” aloooo covjece.
    Zasto ne odes u opstinu ili u crkvu nadji ove gornje i kazi ljudima sta da rade, tako se kritikuje batice, a ne cmoljcic maleni.
    Derventski list, napisi svoj protest da te cujemo, alo covjece pomozi nam, ukazi na propuste.
    Ne kazem ja da je med i mlijeko, ma i ja sam Srbine ogorcen na stosta, ali ne mozes pod tajnim imenom pljuvati po svemu, u tome se ogleda velicina, istupi,pa kazi, daj svoj doprinos.
    A druze moj, moje stavove si ti mogao i javno da cujes ili procitas, kako god 😉
    I jos nesto, pozdravi cMarka legendu kad se cujete, a tebi.zelim toplo razmisljanje i de prestani vise pisati, molim te!
    Pozz od Чмара, ахахахахахахага

    • Tu sam ja ali brate nemogu s tobom na kraj.
     Znas, ja sam rodjeni dervencanin. Srbin po nacionalnosti. Nisam pravoslavac. Ja vjerojem u jednog Boga.
     Ja govorim srpskim jezikom, pa valjda zato tvoj jezik ne razumijem.
     Ja doduse cujem taj jezik kada ponekad cetvrtkom izadjem na sajam.
     Tamo cujem te pojmove koje ti koristis: lik, cmoljiti, buva, care, legendo i slicno.
     To su pojmovi i rijecnik koji su u Derventu dosli s tobom i tebi slicnima, koji ste se ovdije doselili i uveli vase obicaje i vas rijecnik.
     Ja nikada necu nauciti taj vas jezik, on je jako ruzan, a mi dervencani ga nazivamo “PAPANSKI”.

     • Jeste cMarko, evo sad se postidih.
      Izvini brate, molim te sto sam ovako jadan i sebican.
      Ali slusaj brate, bolje bi bilo da malo obratis paznju na ponasanje i javno istupanje i lupetanje, jer ja u tog tvog boga ne diram znas, i u tog tvog popa ne cackam.
      Bilo bi lijepo da se drzis svoje baste koju subotom odrzavas, a moju Nedelju da pustis, kakva je takva je moja je.
      Ti svejedno nisi clan ove mafijaske ustanove crkve, zato brate, odstupi od toga, sta te briga, ti ne pripadas ovdje, ti si samo jedan mali gradski gospodin, da me bolje razumijes.
      Mene kad nesto ne interesuje, ne upirem u to, a ti svoj grijeh otpadnistva zelis da opravdas time sto ces, ono sto je tvojih djedova i predaka svetinja, opljuvati.
      Ljubi te brat.

     • Коначно Марко признаде да је секташ…сада су нам јасни сви његови коментари

 33. Gospodo, komentatori ove teme, ne mislim da se svaki komentar, koji se na ovom portalu našao a vezan za kritiku pojedinih sveštenika, odnosi na SVE sveštenike. Ne! Mislim da se više radi o iznošenju događaja komentatora koji se njemu desio, a vezan je za posao konkretnog svještenika
  Evo ću ja iznijeti sta se meni dogodilo, pa vi moj komentar smjestite gdje hoćete: za ili protiv (nekih) svještenika.
  Naime, događaj datira od prije nekoliko godina. Dolazi svještenik da sveti vodicu u mojoj zgradi (uredno najavljen, što je lijepo) i ja ga zamolim da kod mene prvo obavi tu crkvenu dužnost jer toga dana idem u posjetu teško oboljelom roditelju koji je svoje poslednje dane, nažalost, skončao u drugom gradu. Sveštenik mi i lijepo obeća da ćemi ispuniti želju i ja ga čekam (i pratim), a on, ode u drugi dio zgrade-mene lijepo (vjerovatno po Kanonu slaga).
  Naravno, da mi je u tome momentu bio preči moj plan da posjetim svoga bolesnog roditelja, koji je nedugo po tome svoju dušu predao Bogu. Dobro je da taj svještenik nije bio namjesnik parohije moga roditelja, bio bih roditelja spreman sahraniti bez crkvenog obreda.
  Gospodo, o ponašanju ovakvih svještenika, pojedini komentatori pišu, a ne o SVIM svještenicima. A, ako u svještenstvu imate samo jednog ovakvog-narodu je i jedan ovakav previše. Ovakvim načinom se ne tumači vjera i privlači narod u crkvu…
  Oprostite, Bog me tjera da govorim istinu, makar se ona-čak i pojedinim “svještenicima” ne svidjela.

 34. Drago mi je da sam ovim svojim komentarem, bar nakratko, zaustavio prepucavanja na ovome portalu. Možda i time što se neko, ko je najviše branio “sveštenike”, prepoznao u mome komentaru. Psihologija je nauka i “…nije psiholog onaj ko ima diplomu psihologa, već onaj kome je sami Bog rođenjem podario taj dar, a on ga na fakultetu i poslije samo usavršavao”, kao što nije ni pravnik onaj koji ima diplomu, već onaj koji UVIJEKi čita propise. Diplome su osnova, a ne znanje. Znanje se stvara IZGORIJEVANJEM kroz život, a u oblasti koja ti na diplomi piše. U suprotnom, diploma te za 4 godine, ako ne čitaš i dalje STUDIRAŠ svoju oblast, vraća na početak!!! Mislim da sam uspio…. i osjećam se pobjednički.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here