Vijesti Politika Nenad Simić najmlađi nosilac lista u Derventi

Nenad Simić najmlađi nosilac lista u Derventi

0

Nenad Simić je najmlađi nosilac odborničke liste u Derventi na predstojećim Lokalnim izborima 2012. godine. Kandidat je Narodne stranke radom za Boljitak i po prvi put učestvuje u izbornoj utrci za jedno od ponuđenih 29 odborničkih mjesta.

Nenad Simic

“Derventi su potrebni mladi ljudi. Kao budući odbornik želja i namjera je da budem na strani onih koji su me birali i učinim što više na upoznavanju javnosti sa brojnim problemima sa kojima se susreću naši građani. Nakon desetogodišnjeg rada u oblasti medija posvećujem se političkom djelovanju i to je oblast u kojoj namjeravam najviše stečenog znanja da usmjerim, da doprinesem stvaranju što boljih uslova za život svih građana naše opštine.

Mnogo dobrih i školovanih mladih kadrova je napustilo našu opštinu jer im nije ukazana mogućnost da dobiju zaposlenje. Iz kojih razloga onda stipendiramo sve studente i govorimo im da se vrate nakon školovanja u svoj grad, kada na mnogim mjestima u Derventi rade ljudi koji su već stekli penziju ili nemaju adekvatnu školsku spremu. Javna preduzeća moraju da počnu stvarati prihod i ostvarivati pozitivne poslovne rezultate, a ne kao do sada crpiti pomoć i subvencije iz budžeta opštine. Može li javno preduzeće biti uspješno ako prima pomoć? Više reda potrebno je uvesti u oblast komunalne djelatnosti, zdravstva, medija, te humanijeg odnosa prema građanima. Potrebno je učiniti mnogo više na javnosti rada preduzeća i  ustanova, kao i službenika koje plaćaju građani i privrednici. Mora se ići ka privrednicima u susret, a ne samo čekati da privrednici napune budžet. Mnogo toga još nije na jednom mjestu kao što titulu nosi Šalter sala u Administrativnoj službi opštine, a konkretno je riječ na sva ona hodanja do drugih ustanova. Mnogo lijepe priče smo imali priliku da čujemo, ali vrlo malo onih koji su nakon neispunjenih obećanja izašli pred narod i rekli: Narode izvini! Za mnoge odluke koje su koštale budžetsku kasu nismo imali prilike da pročitamo: Kažnjen službenih, odbornik, direktor ili….” – kaže Simić.

Medijski čovjek 

Rođen je 30.08.1981. godine u Derventi. Redovni je student II. godine na Visokoj poslovno tehničkoj školi Doboj, smjer poslovna ekonomija. Osnivač je i vlasnik regionalnog lista Posavske novosti, 2006. godine, i to vlastitim ulaganjem, sa sjedištem u Derventi. Jedan je od osnivača i prvi predsjednik Udruženja dopisnika i novinara opštine Derventa.

Od 2001. godine potpisuje se kao dopisnik brojnih pisanih i elektronskih medija u BiH. Član je Srpskog književnog kluba “Vihor” Derventa. Do sada su mu pjesme objavljivane u zborniku “Garavi sokak” Inđija (2003, 2004, 2005, 2006, 2007 i 2008.). Pjesma pod nazivom “Za svagda” je objavljena u “Antologiji 1998-2003” čiji je izdavač Književni klub “Mika Antić” iz Inđije. Zastupljen je među grupom autora u “Almanahu br. 1 Nove Poetike”, izdanje “KiZ Centra & Nova Poetika” Beograd(2011). U toku 2001. godine u četiri navrata Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” Derventa poklonio 140 raznih naslova knjiga. Bio je uključen u rad i aktivnosti Udruženja mladih “Duh” Derventa i Forum nevladinih organizacija “NVO” Derventa.

– Mladim ljudima poručio bi da razmisle o svojoj budućnosti, da se uključe u politički život naše opštine na jedan drugačiji način od dosadašnjeg. Osim što Vam nude lijepljenje plakata, pozivaju da pomognete organizaciju izbora i sve ono što je bila praksa do sada tražite i Vaša radna mjesta, veće stipendije, sve ono što do sada niste imali mogućnost da ostvarite. U Narodnoj stranci Radom za Boljitak cjenimo rad i stvaranje nove vrijednosti, a svi koji osjećaju i imaju snagu da u ovom dijelu učestvuju dobro su došli i u skladu sa ostvarenim rezultatim i adektvano nagrađeni. Nismo na strani onih koji su opterećenje za budžetsku kasu, već na strani onih koji žele da pomognu još boljem punjenju budžet i pravednijoj raspodjeli zajedničkog kolača – na kraju kaže Simić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here