Vijesti Sport Omladinski pogon FK Tekstilac: Nastavljena uspješna saradnja sa Razvojnim centrom za mlade...

Omladinski pogon FK Tekstilac: Nastavljena uspješna saradnja sa Razvojnim centrom za mlade Beograd

0

Koordinator Omladinskog pogona FK Tekstilac Dejan Plisnić potpisao je, zajedno sa sedam klubova iz dobojske regije, sporazum o saradnji sa Sindikalno edukativnim centrom /SEC/, banjalukčkom nevladinom organizacijom i Razvojnim centrom za mlade Beograd.

Nakon što je 10 dječaka derventskog kluba besplatno boravilo na Zlatiboru u okviru fudbalskog kampa, odlučeno je da se ova saradnja nastavi.

Zajedno sa SEC-om već smo u oktobru odradili trodnevni boravak za ukupno 60 dječaka i 10 trenera, kao i dvodnevnu edukaciju za 10 trenera, takođe na Zlatiboru, tokom novembra. Sve troškove organizacija je obezbjedila preko projekata, tako da su učesnici imali plaćene troškove, naglašava Plisnić.

On dodaje da se na proljeće planira odlazak dvadesetak trenera na trodnevnu edukaciju u Kuću fudbala FSS u Staru Pazovu, kao i boravak na Zlatibor nove grupe od 60 mladih fudbalera.

Sporazumom, koji su potpisali i FK Sloga Doboj, FK Željezničar Doboj, FK Ljubić Prnjavor, ŠF Prijatelji Brod, OFK Sporting A.F. Teslić i FK Ilićka 01 Brčko, predviđeno je uspostavljanje saradnje ka obezbeđivanju boljih uslova za bavljenje sportom za djecu i mlade iz lokalnih zajednica, ka daljoj edukaciji djece i trenera, te umrežavanju svih uključenih strana iz lokalnih zajednica.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here