Vijesti Politika 21. sjednica SG Derventa: Pred odbornicima 55 tačaka dnevnog reda

21. sjednica SG Derventa: Pred odbornicima 55 tačaka dnevnog reda

0

Dvadeset prva sjednica Skupštine grada Derventa održaće se u četvrtak, 16. marta, u sali Skupštine grada Derventa, a na dnevnom redu će se naći 55 tačaka.

Skupština grada Derventa razmatraće Prijedlog programa mjera za sprečavanje i suzbijanje, eliminaciju i eradikaciju zaraznih bolesti na području grada Derventa za 2023. godinu, te Prijedlog plana sistematske preventivne dezinsekcije i deratizacije na području grada Derventa za 2023. godinu,

Pred odbornicima će se naći Prijedlog odluke o visini naknade za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta, Prijedlog odluke o prosječnoj konačnoj građevinskoj cijeni 1 m² korisne površine stambenog i poslovnog prostora na području grada Derventa u 2022. godini, Prijedlog odluke o utvrđivanju mjerila i kriterijuma za određivanje lokalnih puteva i gradskih ulica na području grada Derventa, te Prijedlog odluke o izradi izmjene dijela Regulacionog plana “Gakovac“, Prijedlog zaključka o prihvatanju inicijative za izmjenu dijela Regulacionog plana „Grad“, Prijedlog zaključka o prihvatanju inicijative za izmjenu dijela Regulacionog plana „Centar istok-centar zapad“ i Prijedlog zaključka o prihvatanju inicijative za izmjenu dijela Regulacionog plana „Jug“.

Odbornici će razmatrati i Prijedlog odluke o visini naknade predsjednicima savjeta mjesnih zajednica na području Grada Derventa za 2023. godinu te Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o korišćenju i naplati parkiranja motornih vozila na području grada.

Skupština će se očitovati i o odlukma o prodaji nepokretnosti u svojini grada, prihvatanju ponuđenog zemljišta kao poklona, utvrđivanju tržišne vrijednosti za gradsko građevinsko zemljište, te o Prijedlogu odluke o davanju u zakup bivših školskih prostorija u Kovačevcima KO Bunar neposrednom pogodbom po početnoj cijeni zakupnine.

Takođe, pred odbornicima je i set odluka koje se odnose na davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske, a uz saglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za 25 poljoprivrednih proizvođača sa područja grada Derventa

Na 21. sjednici razmatraće se Informacije o upisu učenika i stručnoj zastupljenosti nastavnog kadra u školskoj 2022/2023. godini u četiri osnovne i dvije srednje škole na području Grada Derventa.

Od kadrovskih pitanja na 21. sjednici razmatraće se Prijedlog odluke o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje tri člana Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Derventa, Prijedlog odluke o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Gerontološki centar Derventa, Prijedlog rješenja o razrješenju vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Gerontološki centar Derventa i Prijedlog rješenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Gerontološki centar Derventa.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here