Vijesti Politika Predsjednik SO Derventa Marijan Kljajić ugostio novoimenovani čileanski LOT tim

Predsjednik SO Derventa Marijan Kljajić ugostio novoimenovani čileanski LOT tim

0

Novoimenovani članovi čileanskog LOT tima boravili su juče u Derventi i razgovarali sa predsjednikom Skupštine opštine Marijanom Kljajićem.

Kapetan Rodrigo Arias i vojni bolničar Oracio Kastiljo sa predsjednikom Kljajićem su razgovarali o aktuelnoj političkoj i društveno-ekonomskoj situaciji na području opštine Derventa kao i o daljoj saradnji.

Čileanski LOT tim ima dugogodišnju dobru saradnju sa opštinom Derventa i ta saradnja datira još od 2004. godine kada je ovaj tim bio stacioniran u Derventi.

Lot timovi djeluju u okviru EUFOR-a, koga čine 23 države članice Evropske unije te Čile, Albanija, Makedonija, Švajcarska i Turska. Zadatak im je održavanje sigurnosti i stabilnosti na području BiH, a putem LOT timova razvija se saradnja sa lokalnim zajednicama i prikupljaju informacije koje mogu doprinijeti očuvanju mira.

Misija timova u jednom sastavu traje osam mjeseci.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code