Politika Lokalni izbori 2020 Predstavljamo kandidate: Boris Nikolić, kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini opštine

Predstavljamo kandidate: Boris Nikolić, kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini opštine

0

Poštovani sugrađani,

Smatram da svaki mlad i ambiciozan čovjek treba da se, na ovaj ili neki drugi način, uključi u političke tokove svoje zajednice, da preuzme dio odgovornosti i da barem pokuša da provede svoje ideje u djelo. Sve drugo su zapravo loša opravdanja.

Vodeći se ovim razmišljanjem prihvatio sam kandidaturu za odbornika u Skupštini opštine Derventa na Lokalnim izborima 2020 i vama – mojim prijateljima i sugrađanima – ostavio ocjenu da li ja jesam, mogu i znam doprinijeti našem gradu u veoma važnom periodu koji je pred nama.

Svoj višegodišnji rad na lokalnoj medijskoj sceni nastojao sam usmjeriti u korist čitave zajednice, dati prostor svim pozitivnim idejama, baviti se temama od interesa za zajednicu, i, ono na šta sam najponosniji, pružiti barem simboličnu podršku svima onima kojima sam bio u prilici.

Kao i u svom ličnom životu i u političkom djelovanju ću biti predan, odgovoran i doslijedan svojim principima. Svoje političko djelovanje usmjeriću, između ostalog, ka mladima, ekologiji, kulturi, sportu, mojoj mjesnoj zajednici Gakovac, ali i svim vama, mojim sugrađanima, od kojih očekujem inicijativu, saradnju i kvalitetne ideje i informacije. Zauzvrat nudim vrijeme i bezrezervnu podršku. Moj broj telefona biće JAVAN.

Konkretno, to znači da se što prije na Gakovcu moraju početi rješavati neki od ključnih potreba poput izgradnje dječijeg igrališta, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa koji sprječavaju asfaltiranje manjih dijelova nekoliko ulica, te stvoriti sve preduslove za započinjanje kapitalnog projekta rješavanja kanalizacione mreže na Gakovcu, Jasikovači i Čardaku. Do tada, osigurati redovno čišćenje potoka.

Svakako, insistiraću na održivm informatičkim rješenjima koja će modernizovati, olakšati i ubrzati rad javne uprave. Za početak, odbornici treba da dobijaju skupštinske materijale u elektronskoj formi, čime se štede brojni resursi.

Ekologija je svakako jedno od mojih interesovanja, a održavanje okoline čistom treba da odgovornost svih nas. Strogim kaznama i edukacijom, kao i ličnim primjerima, treba da pokažemo odgovornost. Usvajanje provodivih načina zbrinjavanja otpada i njegovog pretvaranja u resurs, kao i očuvanje rijeke Ukrine su prioriteti.

Kao mladom čovjeku, želja mi je da naš budući grad ima i više kulturnih dešavanja, među kojima su i ona urbane kulture. Kao neko ko je dao doprinos u organizaciji koncerata i sličnih dešavanja, smatram se upućenim u ovu oblast.

Mnogi kandidati, čak i oni sa iskustvom, u ovom periodu iznose obećanja koja nisu realna. Zato je važno je da to prepoznate, da u “moru” kandidata, pored brojnih prijatelja, poznanika i rodbine, ipak biramo i one koje donose “svježe” ideje i mogu doprinijeti razvoju Dervente kojeg već duži period provode načelnik opštine Milorad Simić i narodni poslanik Igor Žunić sa saradnicima.

Lokalni izbori su, bez dileme, najvažniji izraz demokratije u lokalnim zajednicama. Na njima biramo ljude koji će nas u četverogodišnjem mandatu predstavljati u lokalnim skupštinama, prenositi potrebe sredina iz kojih dolazimo i učestvovati u oblikovanju programa i planova od opšteg interesa zajednice.

Zato svoje biračko pravo iskoristite i svoj glas dajte najboljim.

Rođen sam i odrastao u Derventi, obrazovanje stekao u derventskoj Gimnaziji i na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banja Luci. Urednik sam portala Derventa Kafe, u više mandata sekretar Fudbalskog kluba Tekstilac, osnivač Pokreta mladih „Perspektiva“ i volonter nekoliko humanitarnih i drugih udruženja. Član Komisije za mlade opštine Derventa u skupštinskom mandatu 2012. – 2016. iz reda civilnog društva. Govorim engleski jezik.

Politički marketing – Lokalni izbori 2020

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here