Vijesti Politika Radanović izabran za predsjednika Skupštine grada

Radanović izabran za predsjednika Skupštine grada

0

Javnim glasanjem, s obzirom da je bio predložen samo jedan kandidat, koaliciona većina SNSD, SP, SPS, NDP i Ujedinjena Srpska izabrala je Bojana Radanovića za predsjednika Skupštine grada Derventa.

Odbornik DNS-a Drago Simić je podsjetio da je ovakva situacija već viđena i da je sud odlučio da se dosadašnji predsjednik Skupštine Mirko Zemunović vrati na funkciju, što je za posljedicu imalo da mu se isplate plate za period tokom kojeg je bio smijenjen.

S obzirom da je Zemunović već pokrenuo sudski postupak, postoji li mogućnost da novoizabrani predsjednik radi volonterski ili da ne dobija platu do okončanja sudskog postupka, a da se tada uplate zaostaci njemu ili Zemunoviću? Ili da odbornici većine vrate taj iznos, pitao je Simić dodajući da samo želi da zaštiti gradski budžet, jer i sam gradonačelnik, kako je rekao, sredstvima lokalne zajednice raspolaže domaćinski.

Šef kluba odbornika SNSD-a Slavko Tomaš je rekao da je diskusija predizborna i populistička, te da ovakav prijedlog se ne može izvesti po zakonu.

Neka druga skupštinska većina, u kojoj je bio i odbornik Simić, je mijenjala Statut grada i uvodila funkciju drugog plaćenog potpredsjednika Skupštine, a na naša upozorenja da će to koštati budžet je ista većina onda i nezakonito smijenila i članove upravnih odbora što nas je koštalo 46.000 KM. Kako će sud odlučiti to ne možemo znati, napomenu je Tomaš.

Odbornik Socijalističke partije Slaven Gojković je rekao da ovom prilikom neće pričati kako se pravila prethodna skupštinska većina koja je Zemunovića dovela na čelo Skupštine.

Ne postoji nijedna prepreka da nova skupštinska većina po svim propisima i procedurama ne podnese zahtjev za promjenu predsjednika. Prihvatite da je ova većina i većina među narodom, rekao je Gojković, dodajući da se ne može prejudicirati ni epilog glasanja po ovoj tačci, kao ni sudska odluka.

Šef kluba odbornika SDS-a Branko Katanić je rekao da je ovaj epilog već viđen i da je budžet grada koštao između 30-40.000 KM, te da je i od toga važnije da nije potrebno da se smjenjuje jer je Zemunović dobro radio, prema njegovom mišljenju.

Na kraju, 15 odbornika je glasalo za imenovanje Bojana Radanovića, a 12 je bilo protiv.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here