Vijesti Politika Saziv 8. sjednice Skupštine opštine Derventa

Saziv 8. sjednice Skupštine opštine Derventa

0

Predsjednik Skupštine opštine Derventa, Jozo Barišić, zakazao je 8. sjednicu Skupštine opštine Derventa za četvrtak, 30. maja 2013. godine. Za Prijedlog dnevnog reda 8. skupštinskog zasijedanja predloženo je 17. tačaka.

GrbOpstineDerventa

Dnevni red – Klinite ovdje!

Na dnevnom redu 8. sjednice razmatraće se Prijedlog odluke o raspodjeli neraspoređenog budžetskog suficita iz 2012. godine u iznosu od 416.667,00 KM, a ova sredstva će rasporediti u kapitalna ulaganja u 2013. godini. U Prijedlogu dnevnog reda je i Prijedlog odluke o osnivanju Teritorijalne vatrogasne jedinice opštine Derventa.

Odbornici Skupštine opštine Derventa razmatraće i odlučivati na ovom zasijedanju i o Prijedlogu Programa kapitalnog investiranja na području opštine Derventa za 2013. godinu, a ovim programom vršiće se raspodjela sredstava u iznosu od 1.200.000,00 KM na različite projekte razvrstane po grupama investiranja.

Na dnevnom redu ove sjednice razmatraće se i dva izvještaj  i to: Izvještaj o radu Prvostepene stručne komisije za utvrđivanje sposobnosti lica u postupku ostvarivanja prava iz socijalne zaštite i utvrđivanje funkcionalnog stanja korisnika i Izvještaj o realizaciji Lokalnog plana invalidnosti opštine Derventa 2010.-2014. u 2012. godini.

Za dnevni red 8. sjednice predloženo je i razmatranje 5 informacija kao što su: Informacija o izvršenju Budžeta opštine Derventa za period 01.01. – 31.03.2013. godine sa osvrtom na ostvarenje lokalnih prihoda po vrstama, Informacija o iskorišćenosti poljoprivrednog zemljišta  na području opštine, Informacija o stanju u putničkom saobraćaju i taksi prevozu na području opštine Derventa, Informacija o komunalnom redu u gradu (odvoz smeća iz centra grada, rješenje problema nedostatka parking mjesta i naplata u narednom periodu), Informacija o stanju i prijedlog Akcionog plana za izgradnju i sanaciju zelenih površina, zasada (drveća) i gradskog parka na području opštine Derventa.

Od ostalih pitanja, raspravljaće se i o dopuni liste spomenika i spomen-obilježja od velikog značaja za opštinu Derventa i vršiće se izbor novih članova Komisije za odabir korisnika pomoći rekonstrukcije kao i imenovati predsjednik privremenog Upravnog odbora Javne ustanove “Gerontološki centar” Derventa.

derventa.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here