Vijesti Politika Simić o prijedlozima budžetskih dokumenata i o formiranju nove skupštinske većine

Simić o prijedlozima budžetskih dokumenata i o formiranju nove skupštinske većine

0

Na juče održanom skupštnskom Kolegijumu odlučeno je da će se 10. sjednica Skupštine grada Derventa održati u utorak (14.12.), a na dnevnom redu će se naći konačni prijedlozi Budžeta za 2022. godinu i Rebalansa budžeta za godinu na izmaku.

Budžet je svakako najvažniji dokument i zadovoljstvo mi je jer će biti usvojen u zakonskom roku, istakao je gradonačelnik Milorad Simić.

Zbog toga nam je ostavljeno dovoljno vremena da do marta rasporedimo sredstva za kapitalne investicije, a to je nadgradnja koja znači „život“ za lokalnu zajednicu, nove ulice, rasvjetu, zelenilo i slično. Zbog situacije u kojoj nisam imao većinu u došli smo do toga da se pojavila jedna grupacija koja je sve radila sve u suprotnosti sa mojim prijedlozima, a najbolji primjer je ovogodišnji Kapitalni budžet koji je potpuno izmijenjen, rekao je Simić.

Ipak, posljednje nezvanične informacije govore da će doći do promjene odnosa snaga u Skupštini grada.

– Sve ukazuje na to i vjerovatno će se desiti tako. Koalicija okupljena oko SNSD-a ima 14 odbornika, dok su SDS i PDP na izborima dobili ukupno 9 mandata, pa su uspjeli napraviti većinu od 15 „ruku“, pri čemu je odlučivao isključivo interes. Nekim ljudima je, uvjeren sam, dozlogrdilo rušilaštvo i ja vjerujem da će napraviti iskorak u tom pravcu, poručio je Simić.

Vjerujem da će 14. decembra biti usvojen Budžet za 2022. godinu, veći za 1,5 odsto od ovogodišnjeg, kaže Simić.

Većina budžetskih stavki je zadržana na prošlogodišnjem nivou, ali smo novim prijedlogom izdvajanja za poljoprivredu povećali za još 100.000 KM, povećali smo izdvajanja za prevoz djece u školu na 225.000 KM, kao i sredstva za boračke kategorije. Smatram da je prijedlog Budžeta optimalan i da će ostati dovoljno novca za kapitalne investicije da možemo napraviti još jedan korak napred i uljepšati naš grad, istakao je Simić.

Rebalansom ovogodišnjeg budžeta biće predloženi važni projekti koji nisu mogli biti ranije provedeni, poručio je gradonačelnik.

Sada hoću da vjerujem da će biti dovoljno „ruku“ da 800 domaćinstava na južnom dijelu opštine dobije vodu i da projekat Osinjskog vodovoda dobije zeleno svjetlo, čime bi čak 95 odsto Dervente, i ruralno i urbano, bilo vodosnabdjeveno pitkom vodom. Ovo je treći pokušaj da taj projekat zaživi. Takođe, na ovoj tački predložićemo i da radnici Doma zdravlja dobiju pomoć u iznosu od po 500 KM, jer su oni ipak podnijeli najveći teret epidemije, otkrio je Simić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here