Politika Lokalni izbori 2020 SNSD Derventa: Za nas ne postoje „izborne“ i „neizborne“ godine, radimo u...

SNSD Derventa: Za nas ne postoje „izborne“ i „neizborne“ godine, radimo u kontinuitetu

0

OO SNSD Derventa saopštenjem za javnost reagovao je na „teze dijela javnosti da se u Derventi infrastrukturni projekti provode samo pred izbore“. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Unazad duže od decenije opština Derventa svake godine za kapitalne investicije izdvaja između 1,5 i 2 miliona maraka vlastitih sredstava, što pokazuje jedan visok stepeni odgovornosti prema trošenju javnog novca vlasti čiju okosnicu čini naša stranka. Dakle, najmanje 10% godišnjeg budžeta izdvaja se za infrastrukturne projekte i to je privilegija kakve druge opštine nemaju.

Čak i u 2020. godini, opterećenoj poteškoćama izazvanim epidemijom virusa korona, Plan kapitalnih ulaganja opštine Derventa iznosi 1,8 miliona maraka, pri čemu, za razliku od većine drugih lokalnih zajednica u „izbornim“ godinama, naša opština nije posezala za kreditnim zaduženjima!

Da nema razlike između tzv. „izbornih“ i “neizbornih“ godina najbolje se vidi kada za primjer uzmemo proteklu 2019. godinu, kada je izvršenje Plana kapitalnih investicija u Derventi iznosilo 1,8 miliona maraka, dakle na istom nivou kao i ove godine. Zanimljivo je da je opština Prnjavor za ovu namjenu planirala 800.000, Modriča svega 400.000 maraka, dok Teslić nije dobio planirano zaduženje za investicije u periodu 2019-2021.

Pored pomenutog, iz budžeta opštine izdvaja se dva miliona maraka za socijalna davanja najugorženijim licama, oko 500.000 za sport i sportska udruženja, 350.000 za poljoprivredu, 220.000 za stipenidje svih redovnih studenata…

U toj istoj 2019. godini, za koju moramo napomenuti da je „neizborna“, nastavljeno je asfaltiranje 23 putna pravca za šta je izdvojeno 560.000 maraka, dok se tekuće „izborne“ godine radovi izvode na 30 puteva ukupne vrijednosti oko 620.000.

Proteklih godina završena je vodovodna mreža u Rapćanima, dijelu Cerana i Sočanice, dok se ove godine vodovodna mreža širi na Agiće, Bosanske Lužane i Žeravac, a u narednom periodu na čitav južni kraj opštine.

I ove i prošle godine izdvajani su približni iznosi za poboljšanje i proširenje javne rasvjete, uređenje centra grada i gradskih ulica, za radove na objekatima javnih ustanova i drugim infrastrukturnim projektima.

Jedino što se može zaključiti iz svega navedenog jeste da za SNSD Derventa, stranku koja čini većinu i snosi najveću političku odgovornost, ne postoje „izborne“ i „neizborne“ godine već da se u kontinuitetu planiraju i izvode projekti usmjereni na ravnomjeran razvoj čitave opštine.

SNSD Derventa – Lokalni izbori 2020

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here