Vijesti Politika U srijedu 23. sjednica SO: Na dnevnom redu Strategija razvoja, budžetski dokumenti,...

U srijedu 23. sjednica SO: Na dnevnom redu Strategija razvoja, budžetski dokumenti, stopa poreza…

0

Na 23. zasjedanju Skupštine opštine Derventa, koje će se održati u srijedu (12. decembra), odbornici će raspravljati o 26 tačaka.

Skupština opštine Derventa razmatraće Prijedlog rebalansa budžeta opštine za 2018. godinu, kojim se tekući budžet umanjuje za oko 900.000 maraka, kao i Prijedlog izmjene Odluke o izvršenju Budžeta opštine Derventa za 2018. godinu. Izmjenom Plana kapitalnih ulaganja opštine Derventa za 2018. godinu predviđena sredstva biće umanjena za nešto manje od 600.000 maraka, odnosno iznosiće oko 3.155.000 maraka.

Prijedlogom odluke o usvajanju Budžeta opštine Derventa za 2019. godinu predviđeno je da će opštinski budžet naredne godine iznositi od 14.116.830 maraka. Odbornici će razmatrati i Prijedlog odluke o izvršenju Budžeta opštine Derventa za 2019. godinu.

Na dnevnom redu naći će se i Prijedlog programa rada Skupštine opštine Derventa za 2019. godinu, Prijedlog odluke o visini stope poreza na nepokretnosti na području opštine Derventa za 2019. godinu, Prijedlog odluke o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama na području opštine Derventa u 2019. godini, Prijedlog programa o izmjenama i dopunama Programa namjenskog utroška sredstava posebnih vodnih naknada za 2018. godinu, Prijedlog odluke o opštinskim administrativnim taksama, Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o komunalnim taksama, Prijedlog odluke o ekonomskoj cijeni usluge Javne predškolske ustanove „Trol“ Derventa za 2019. godinu, Prijedlog odluke o pristupanju izgradnji objekata za potrebe Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa, Prijedlog odluke o prodaji nepokretnosti u svojini opštine Derventa putem licitacije i Prijedlog odluke o visini naknade za nepokretnosti u svojini opštine Derventa za koje se vodi postupak eksproprijacije.

Nakon okončanja javne rasprave, Skupština opštine Derventa će razmatrati Prijedlog Strategije razvoja opštine Derventa za period 2018.-2025. godine, te Prijedlog odluke o komunalnoj naknadi.

Na dnevnom redu 23. sjednice Skupštine opštine, naći će se i Informacija o uslovima i životu penzionera na području optšine Derventa, te Informacija o primjeni Odluke o ravnopravnosti polova u opštini Derventa za period 01.01. – 31.10.2018. godine.

Na kraju sjednice, odbornici će razmatrati nekoliko kadrovskih rješenja. Prema Prijedlogu rješenja o izboru člana Komisije za izbor i imenovanje kandidat za novog člana komisije je Miodrag Tešendić, dok Prijedlog rješenja o izmjeni Rješenja o izboru predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za ravnopravnost polova Skupštine opštine Derventa predviđa da će funkciju predsjednika obavljati Željko Nagradić, ulogu zamjenika predsjednika Irena Evđenić, dok će Sanja Dimitrić biti član.

Prijedlogom rješenja o imenovanju Savjeta za izradu Urbanističkog plana za urbano područje opštine Derventa predviđeno je da je kandidat za predsjednika savjeta Tomaš Slavko, a za članove Živanić Spomenka, Budišić Bojan, Nožica Tanja, Kovačević Sanela, Nović Srđan i Vuković Dragan.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code