Vijesti Kultura i obrazovanje СПКД “Просвјета”: Проглашени побједници конкурса за најљепши ћирилични рукопис

СПКД “Просвјета”: Проглашени побједници конкурса за најљепши ћирилични рукопис

0

SPKD p

На Конкурс за избор најљепших рукописа ћириличног писма у 2020. години, којег је почетком марта расписао ОО Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” Дервента, достављена су 92 красописа међу којима је жири прогласио најбоље.

Због ванредног стања узрокованог пандемијом корона вируса број достављених радова представља изузетно задовољство, због чега се из ОО СПКД ”Просвјета” Дервента захваљују свим учесницима који су допринијели да се ћирилично писмо одржи у његовом изворниом и најљепшем облику.

Због наведених околности жири је пристигле радове размотро “на даљину, путем видео веза”, али није имао ни мало лаган посао. Једногласно је донио закључак да све учеснике треба похвалити и прогласити их побједницима овогодишњег лонкурса, а да оне радове који се у нијансама издвајају у односу на правила рукописа треба наградити дипломама за освојено прво мјесто. Поред побједника, захвалнице су додијељене за 50 ученика, 12 грађана и професорицама Добриловић Биљани, Јеринић Татјани из Добоја и Малешевић Далиборки из Дервенте које су својим личним ангажовањем доринијеле изузетно захвалном резултату учешћа, кажу у „Просвјети“.

Општински одбор СПКД ”Просвјета” Дервента је са задовољством прихватио приједког Конкурнсе комисије и дипломе за освојено прво мјесто додијелио Гаврић Анђели, Хајрулаковић Адни, Ђурковић Ањи, Јокић Валентини, Шуматић Михајлу и Радовановић Марини из ОШ ”Вук Стефановић Караџић” Добој, Гојковић Огњену из ОШ ”Милан Ракић” Велика Буковица Добој, Шаркановић Матеју из ОШ ”Васо Пелагић” Пелагићево, Кнежевић Јовани, Лугоњић Матеји, Глумац Маји, Савић Теодори, Асентић Милици, Јевтић Ањи, Јевтић Сергеју, Зубић Андреју, Суботић Тамари, Јефтић Марији из ОШ ”19. април” Дервента, Дујаковић Ивани из ОШ ”Никола Тесла” Дервента, Јокић Ани из Светосавске омладинске заједнице Брод, као и Грче Тијани из Клека, Томић Јовани из Сремске Каменице, Др Мирјани Миланков из Новог Сада, Ђурђевић Тијани из Новог Сада, Савић Милени из Новог Сада, Божановић Марији из Гњилане, Крстовић Горици из Дервенте и Видовић Соњи из Бања Луке.

Дипломе, награде и захвалнице биће уручене на када буде постојала могућност за јавна окупљања.

Учесници:
– 40 ученика ОШ ”Вук Стефановић Караџић” Добој,
– 3 ученика ОШ ”Милан Ракић” Велика Буковица Добој,
– 1 ученик ОШ ”Доситеј Обрадовић” Добој,
– 4 ученика ОШ ”Васо Пелагић” Пелагићево,
– 21 ученик ОШ ”19. април” Дервента,
– 2 ученика ОШ ”Никола Тесла” Дервента,
– ученица испред Светосавске омладинске заједнице Брод,
– 12 аутора из градова Републике Српске (по 2 из Бања Луке и Добоја, 1 из Модриче, 7 из Дервенте),
– 7 ауторских радова из градова у Србији (Нови Сад 3, Клек 1, Сремска Каменица 1, Зрењанин 1 и Гњилане 1) и
– један рад из града Берлин у Њемачкој.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here