Vijesti Društvo Interaktivnom predstavom završeno obilježavanje Dječije nedjelje – FOTO

Interaktivnom predstavom završeno obilježavanje Dječije nedjelje – FOTO

0

Obilježavanje Dječije nedjelje, u organizaciji vrtića „Trol“, završeno je jučerašnjim druženjem mališana sa animatorom Fazonkom koji ih je podučio o njihovim pravima i obavezama tokom šaljive predstave u kojoj su i sami učestvovali.

Dan ranije u marketima „Đurić“, „Kort“ i tržnom centru „Retail park“ su održani bazari na kojima su mališani svojim sugrađanima ponudili rukotvorine.

Ovom prilikom se zahvaljujemo vlasnicima marketa jer su nam ustupili prostor, kao i svim zaposlenim koji su pružili podršku tokom boravka naših mališana u njihovim prostorima. Posebno se zahvaljujemo građanima Dervente i gradonačelniku i njegovom timu saradnika koji su kupovali na našim standovima. Svoju podršku našim mališanima pružio je i gospodin Dragan, koji je nasim malisanima prije mjesec dana darovao svijetleće prsluke za bezbjednije kretanje po ulici, saopšteno je iz vrtića „Trol“.

Podsjećamo, obilježavanje Dječije nedjelje je započeto u ponedjeljak posjetom Gradskoj upravi, a potom i sportskim, plesnim i likovnim radionicama.

Povodom donošenja Konvencije o pravima djeteta od strane Ujedinjenih nacija širom Republike Srpske tradicionalno se održava manifestacija pod nazivom „Dječija nedjelja“.

Inače, Konvencija o pravima djeteta je jedan od najvažnijih akata koji promoviše kulturna, obrazovna, zdravstvena, ekonomska, politička i druga prava djece. Opšta skupština UN-a Konvenciju je usvojila 20. novembra 1989., a na snagu je stupila septembra 1990. godine. Do danas ju je ratifikovalo i primjenjuje se u preko 190 zemalja svijeta, među kojima je i BiH.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here