Vijesti Politika Prekinuta maratonska sjednica: Nakon Kapitalnog budžeta i dugoročnog zaduženja, usvojen i Program...

Prekinuta maratonska sjednica: Nakon Kapitalnog budžeta i dugoročnog zaduženja, usvojen i Program podsticaja poljoprivredi

0

Sedamnaesta sjednica Skupštine opštine Derventa prekinuta je zbog preobimnog dnevnog reda nakon što su odbornici razmatrali 18 od ukupno 41 tačke predviđene za ovo zasjedanje.

Nakon usvajanja zapisnika sa 16. Sjednice, uslijedio je „aktuelni čas“, te višečasovne rasprave o prijedlozima Plana kapitalnih ulaganja (opširnije OVDJE) i Odluci o dugoročnom zaduženju opštine (opširnije OVDJE).

Po povratku sa pauze, Skupština je dala potrebnu saglasnost za proširenje vodovoda „Komarice“ u gradu Doboju, a potom je usvojen set odluka o građevinskom sektoru i to Prijedlog odluke o uređenju prostora i građevinskom zemljištu, Prijedlog odluke o visini naknade za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta i Prijedlog odluke o prosječnoj konačnoj građevinskoj cijeni kvadrata korisne površine stambenog i stambeno-poslovnog prostora na području opštine Derventa u 2017. godini.

Na inicijativu odbornika PDP-a Drage Nagradića unesene su izmjene u prvobitni Prijedlog odluke o grobljima i pogrebnoj djelatnosti, nakon čega je odluka i usvojena.

Prijedlog odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja na teritoriji opštine Derventa, Prijedlog odluke o formiranju Štaba za vanredne situacije opštine Derventa, Prijedlog odluke o mjesnim zajednicama na području opštine Derventa, Prijedlog odluke o sazivanju i načinu rada zbora građana, Prijedlog odluke o davanju ovlašćenja Načelniku opštine o konačnom otpisu nenaplativih potraživanja, te Prijedlog odluke o utvrđivanju broja i imenovanju doktora medicine za pregled umrlih lica van zdravstvene ustanove – mrtvozornika, takođe su dobili podršku odbornika.

Prijedlog programa podsticaja poljoprivredne proizvodnje za 2018. godinu vrijedan 350.000 maraka takođe je dobio podršku većine odbornika. Sa druge strane, prijedlog kluba odbornika Srpske demokratske stranke da se korisnicima podsticaja osiguraju dodatna sredstva kojim bi ublažili troškove koje je izazvao porast akciza na gorivo odbornici nisu podržali, iako je pružena deklarativna podrška prijedlogu u slučaju da dio sredstava za ove namjene ostane neutrošen.

Na kraju, usvojeni su i prijedlozi Programa sanacije i održavanja lokalnih putnih pravaca na području opštine Derventa u 2018. godini, kao i Izvještaj o realizaciji Programa sanacije i održavanja lokalnih putnih pravaca na području opštine Derventa u 2017. godini.

Nastavak sjednice očekuje se 3. aprila.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here