Vijesti Kultura i obrazovanje Učenici centra “Budućnost” sa gostima obilježili Međunarodni dan lica sa invaliditetom –...

Učenici centra “Budućnost” sa gostima obilježili Međunarodni dan lica sa invaliditetom – FOTO

0

Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” iz Dervente, JU Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banjaluka, JU Centar “Zaštiti me” iz Banjaluke i JU Centar “Sunce” iz Prijedora povodom 3. decembra – Međunarodnog dana lica sa invaliditetom – održali su sinoć u derventskom Centru za kulturu zajednički Dan učeničkih postignuća.

Direktor derventskog centra Vladan Popović istakao je da se manifestaija u ovom obliku održava po treći put.

Zajedničkom priredbom, u kojoj pokažemo sve ono što smo naučili tokom godine, te koliko i šta možemo, i naš centar daje svoj doprinos u obilježavanju Međunarodnog dana lica sa invaliditetom. Udruženja koja učestvuju stalno sarađuju u okviru naših redovnih radnih aktivnosti, stručnog usavršavanja nastavnika, svakodnevnih poteškoća, kao i unapređenja procesa učenja osoba sa invaliditetom, rekao je Popović, dodajući da će naredne godine ovaj značajan datum biti obilježen u Banjaluci.

Saša Tatić, direktor JU Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banjaluka, rekao je da se radi o već tradicionalnim susretima škola.

Cilj događaja je druženje djece i roditelja, ali i pokazivanje široj javnosti koliko truda i energije ulažemo i koliko su učenici zapravo ponosni na svoj rad, naglasio je Tatić.

Sinoćnoj priredbi prisustvovao je i zamjenik načelnika opštine Derventa Siniša Jeftić, koji je naglasio potrebu podizanja svijesti javnosti o licima sa invaliditetom.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here