Vijesti Politika Završeno 25. zasjedanje Skupštine grada Derventa – VIDEO

Završeno 25. zasjedanje Skupštine grada Derventa – VIDEO

0

Skupština grada većinom glasova je opozvala Mirka Zemunovića sa funkcije predsjednika parlamenta, te usvojila Prijedlog raspodjele suficita od 2 miliona KM.

Nakon opoziva Zemunovića (opširnije OVDJE), vođenje sjednicom je preuzeo potpredsjednik Darko Bećarević, a u nastavku zasjedanja je usvojen i Prijedlog raspodjele suficita iz prethodne dvije godine kojim će se finansirati 35 projekata (opširnije OVDJE).

Za ove projekte se moraju pokrenuti procedure javne nabavke i zaključiti ugovori o izvođenju radova do 31. decembra. Predlaganje novih projekata iz ovog oblika finansiranja dovodi u opasnost da se provedura ne provede na vrijeme, pojasnio je zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić obrazlažuću usvojeni prijedlog.

Komentarišući Prijedlog odluke o razvrstavanju lokalnih puteva i ulica na području grada Derventa načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Srđan Nović je rekao da je nakon provedene javne rasprave pristigao prijedlog da se 14 putnih pravaca ubroje u lokalne puteve druge kategorije. Dokument, koji je dobio podršku odbornika, sadrži spisak gradskih ulica I, II I III reda, te lokalnih pravaca I reda.

Većina odbronika potom je dalo podršku Prijedlogu pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Teritorijalnoj vatrogasno-spasilačkoj jedinici Derventa.

Usvojeni su potom i Prijedlog odluke o upravljanju i zaštiti lokalnih i nekategorisanih puteva i ulica na području grada Derventa, Prijedlog odluke o prodaji nepokretnosti u svojini Grada Derventa, u obuhvatu RP „CENTAR ISTOK-CENTAR ZAPAD-BLOK ZAPAD“, putem prve licitacije, privrednom društvu „BAUKON“ d.o.o. Banja Luka.

Odbornici su usvojili i Izvještaj o izvršenju Budžeta grada Derventa za period 01.01.-30.06.2023. godine, kao i Informacije o radu i poslovanju javnih ustanova JZU Dom zdravlja Derventa, JU „Centar za socijalni rad Derventa“, JU Narodna biblioteka „Branko Radičević“ Derventa, JU „Sportski centar“ Derventa, JU „Centar za kulturu“ Derventa, JU „Turistička organizacija grada Derventa“, JU Gerontološki centar Derventa.

Usvojene su i informacije o radu i stanju u tri osnovne i dvije srednje škole u školskoj 2022/2023. godini.

Odbornici su za direktora Javne ustanove Gerontološki centar Derventa imenovali Sanju Grubišu, dok je za člana Upravnog odbora Javne ustanove „Centar za socijalni rad Derventa“ imenovana Daliborka Kovačević, a za predsjednika Gradske izborne komisije Derventa Mile Strinić.

Na kraju, imenovani su i Savjet za izradu izmjene dijela Regulacionog plana „CENTAR ISTOK-CENTAR ZAPAD-BLOK ZAPAD“ i Savjeta za izradu izmjene dijela Regulacionog plana „CENTAR ISTOK-CENTAR ZAPAD“ III.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here