Vijesti Kultura i obrazovanje Стиховима чувају сјећање на преминуле пјеснике – ФОТО

Стиховима чувају сјећање на преминуле пјеснике – ФОТО

0

Почаст преминулим пјесницима и члановима Српског књижевног клуба “Вихор”, прије свих Миловану Бјелошевићу Белом, Савку Пећићу Песи, Љубомиру Поповићу Цошу, Гвоздену Милету Нешковићу и Славку Покрајцу, данас је симболично, полагањем цвијећа на хумкама и говорењем стихова, одало тридесетак пјесника из Дервенте и сусједних општина.

Пјесници су прво положили цвијеће на гробљу у Календеровцима гдје су сахрањени Милован Бјелошевић Бели и Славко Покрајац, те у Поточанима гдје је вјечни мир пронашао Савко Пећић, да би потом у Народној библиотеци “Бранко Радичевић” одржали поетски час и сјећање на до сада преминуле чланове и пјеснике учеснике

Међународних илинданских пјесничких сусрета Прљача и пријатеље “Вихора”.

На овај начин одајемо почаст и његујемо сјећање на наше пријатеље. Са нама су данас биле и породице Бјелошевић, Покрајац и Пећић што нам посебно значи, рекао је предсједник „Вихора“ Ненад Симић.

Била је ово прилика да се уруче и чланске карте за 30 нових чланова СКК „Вихор“.

Дервента Кафе

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here